Ameeriklanna suri hammaste väljatõmbamise tagajärjel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst
Hambaarst Foto: SCANPIX

USAs Connecticuti osariigis peatati ühe hambaarsti tegevusluba, kuna ta patsient suri pärast mitme hamba välja tõmbamist.

Juhtum 64-aastase Judith Ganiga leidis aset selle aasta veebruaris, edastab foxnews.com.

Hambaarst Rashmi Pateli eesmärgiks oli naise suust visiidi ajal eemaldada järjest 20 hammast.

USA tervishoiuameti uuring näitas, et mitmel korral andis aparatuur märku, et patsiendil on liiga vähe hapnikku ning et patsient tegi kurguhäälitsusi.

Patel ignoreeris patsiendiga toimuvat ning seda isegi siis kui ta assistent palus patsiendi seisundile tähelepanu pöörata.

«Assistent palus arstil patsiendi hammaste välja tõmbamine katkestada. Lõpuks helistas assistent hädaabisse, kuid siis oli juba hilja,» seisis uurimisraportis.

Raporti kohaselt tahtis arst teha igemed puhtaks hammastest, kuhu pidid tulema hambaimplantaadid. Samas aga ei jälginud ta patsiendi tervislikku seisundit.

Ganil oli varasemast haigus, mis Patelile teada olid.

Parameedikud toimetasid Gani Massachusettsi Bay State´i haiglasse, kus ta surnuks tunnistati.

USA meditsiiniametnikud uurivad Gani juhtumit, kuid hambaarstidest asjatundjate aravates ei oleks Gan tavapärase protseduuri käigus pidanud surema. Naisele sai saatuslikuks arsti hoolimatus.

Pateli hambaarstilitsents peatati 21. aprillil. Ta peab 18. juunil Connecticuti hambaravikomisjoni ees juhtunu kohta aru andma. Pateli advokaat Michael Kogut sõnas, et arst olevat enda sõnul teinud kõik protseduurid õigesti.

Koguti kinnitusel on Pateli puhul tegemist kogenud ja hea mainega hambaarstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles