Kuus asja, mida introvertsed naised teevad õigesti

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kirjanik Galit Breen kirjutab portaalis Huffington Post, et on introvert ja vajab seetõttu pärast suuremaid üritusi ja esinemisi aega iseendale, et suhtlemisest taastuda. Talle meeldib väga olla see, kes ta on. Nõnda on ta välja toonud kuus peamist põhjust, miks on tore olla introvert.

1. Introverdid kuulavad rohkem kui räägivad. Seega nad teavad päriselt, kuidas nende lähedastel läheb. Nad mõistavad, mis inimesi mõjutab ja oskavad väikeste vihjete najal kokku panna üldpildi endale kallitest inimestest.

Mida introverdid õigesti teevad: praegusel ajal, kui inimesed peituvad ekraanide taha ja näitavad vaid enda kõige paremaid omadusi, on eriti väärtuslik oskus selle taha näha.

2. Introverdid teavad, millal nad peavad endasse tõmbuma ja just seda nad teevadki. Nad saavad aru, miks peab enda vajaduste eest hoolitsema.

Mida introverdid õigesti teevad: elu on nii pööraselt kiire, selle keskel rahu leidmine onhea oskus.

3. Introverdid oskavad iseendaks jääda. Nad peavad olema üksi, et koguda energiat selleks ajaks, kui peab jälle teiste seltsis olema. Paljud inimesed näevad suurt vaeva, et õppida teistest eemal olema. Introverdile on see loomuomane.

Mida introverdid õigesti teevad: introverdid oskavad olla üksi, ilma et tunneks end üksikuna.

4. Introverdid valivad väga hoolega, kellega nad suhtlevad. Introverdid väsivad suhtlemisest ekstravertidest märksa kiiremini, mistõttu eelistavad nad enda kõrval inimesi, kes on toetavad, lahked ja kellelt saab suheldes ka midagi tagasi. Nad oskavad hakkama saada sellega, kui suhted hääbuvad ning võivad loobuda neist, kes mõjuvad neile halvasti.

Mida introverdid õigesti teevad: häid ja hoolivaid inimesi enda ümber vajavad kõik.

5. Introverdid on empaatilised. Nad on tundlikud ja mõistavad, kui keegi saab haiget.

Mida introverdid õigesti teevad: maailmas on nii palju kurbust, nii laste kui täiskasvanute seas. Sageli mõistetakse inimesi valesti ja kuigi see võib olla raske, on tundlikkus väga positiivne omadus.

6. Introverdid arutavad asju iseendaga. Ja nad teevad seda väga palju. Nende peas on tohutult palju mõtteid, ideid ja arvamusi. Kuna omaette analüüsimine meeldib neile rohkem, ei kasuta nad liigset sõnavahtu, kui oma hoolsalt vormitud mõtteid teistele esitlevad.

Mida introverdid õigesti teevad: nad räägivad ainult siis, kui neil on midagi öelda.

Iseloomuomadused ei jagune selgepiiriliselt ning alati on neid, kelles on natuke üht ja natuke teist. Eelnevad punktid võivad anda aimu, kummale poole rohkem kaldud. Väga lihtne on enda peale pahane olla, kui mõni omadus pole päris selline, nagu ise tahaks. Introverdil võib olla selliseid jooni, mida talle ette heidetakse või mida ta iseendale pahaks paneb, kuid lõppkokkuvõttes pole mõtet selle pärast põdeda. Iga inimene on huvitav just sellisena, nagu ta on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles