Langevarjurid tekitasid maakaitsepäeval elevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja.

Järvamaal tähistati võidupüha maakaitsepäevaga Kareda vallas.
Sündmused algasid keskpäeval Vabadussõja monumendi juures Müüsleris. Seejärel oli Järva-Peetri Püha Peetruse kirikus jumalateenistus ja kirikaias asetatati pärjad mälestusmärgile.
Peetri laululaval oli kontsert, kus esinesid Järva-Peetri ja Anna koguduse segakoor PETRA, Peetri kooli õpilased ja segarahvatantsurühm Vallatsi.


Järva maavanem Tiina Oraste tunnustas 48 kauneima kodu omanikku ja kauneimat omavalitsust.
Vaatemängu pakkusid Nurmsi lennuväljal tegutseva Sõjaväe langevarjuklubi langevarjurid. Kuus meest hüppasid 1400 meetri kõrgusel vallakeskuse kohal lennukist välja ja avasid langevarjud erinevatel kõrgustel 1100, 1000, 900 ja 800 meetri peal.
Õnnelikult majandi endise kontorihoone kõrvale maandunud Tanel Viin selgitas, et ilm polnud hüppamiseks ideaalne, tuul kippus keerutama, kuid hirmu keset küla maanduda polnud – siin on nad seda kord varemgi teinud.
Samal ajal maandus tema kaaslane hirmsa raginaga otse kõrvalasuvatesse puudesse. Puud kaotasid paar oksa, langevarjur pääses terve nahaga.
«Kas tohib varju katsuda,» päris nii mõnigi uudishimulik. Tohtis. Oli sõrme all siidine.
Mõni uuris, kuidas ise hüppama pääseks. Koos instruktoriga kasvõi kohe, vastasid langevarjurid.
Kaitseväelise jalutuskäigu rivis oli sadakond maakonna kaitseliitlast ja kaitseliidu eriorganisatsioonide liiget. Kõige kangemad mehed kandsid seljas 15 kilo kaaluvaid granaadiheitjaid Carl Gustav ja 11 kiloseid kuulipildujaid.
Presidendi võidutule tõi soomukiga Viljandist Peetrisse kaitseliidu Järva maleva Paide üksikkompanii pealik Urmas Kõonurm, juurtelt Kareda kandi mees. Ta ulatas võidutule maavanemale, kes omakorda jagas sealt võidutuld kõikide Järvamaa omavalitsuste juhtidele.(JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles