Näljahormoon tekitab isu rasvase ja magusa järele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greliini nimeline hormoon tekitab isu maiustuste järele.
Greliini nimeline hormoon tekitab isu maiustuste järele. Foto: SCANPIX

Värske uuring näitab, et näljatunnet kontrolliv hormoon greliin suurendab isu rasvase ja magusa toidu järele.

Nimelt jäid inimesed, kellele süstiti greliini, salatite ja juurviljade suhtes külmaks, kuid tundsid suuremat isu kaloririkka toidu järele, vahendab Healthday.

Londoni kuningliku kolledži uurija Tony Goldstone’i korraldatud katses osales 18 inimest, kes vaatasid kolmel hommikul erinevate toitude pilte.

Toitude pilte vaadates pidid nad klaviatuuri kasutades märku andma, kui isuäratavaks nad mingit toitu peavad. Selgus, et kui osalejatele süstiti greliini, hindasid nad kalorirohkeid toite ahvatlevamateks. Eriti kehtis see maiustuste kohta.

Tervislike toitude isuäratavusele antud hindeid greliini süstimine ei tõstnud.

Goldstone’i sõnul võib tulevikus kättesaadavaks muutuda näljahormooni aktiivsust blokeeriv tablett, mille kallal mitmed ravimifirmad juba töötavad. Uurija hinnangul võiks sellest saada üks osa kaalulangetamisele suunatud elustiilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles