Ghana mängija särk – nimi vale ja pool varrukat puudu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Ghana koondise kaitsja John Pantsili särk tekitas jalgpalli MM-finaalturniiril kahel viisil imestust.

29-aastane Pantsil mängis esimeses mängus Serbia vastu särgis, millel ta nimi oli valesti kirjutatud, edastab Reuters.

Särgil oli «Panstil», oleks aga pidanud olema «Pantsil».

Segadused nimedega ei ole mängijate jaoks midagi uut. Samas ei ole ghanalase kodanikunimi üldse Pantsil, vaid hoopis Paintsil. Talle välja antud sünnitunnistuselt jäi I-täht nimest ära. Selle tõttu sai ta ka passi, kus nimes I-täht puudub.

«Kui kolisin Inglismaale, siis registreeriti mind seal kui Pantsil. Pidin selle nimega lihtsalt harjuma. Tegelik põhjus on sünnitunnistuses, millel mu nimi valesti kirjutati,» selgitas mängija.

Vale nimi ei ole ainus asi Ghana meeskonna kaitsja särgi juures. Austraaliaga mängus oli kirjaviga ta nimes parandatud, kuid siis äratasid imestust varrukad. Särgi parem varrukas oli lühike, vasak aga pikk.

Kaasmängijad ei ole Pantsili särgivarrukate müsteeriumile pihta saanud.

«Alati enne tähtsaid mänge lõikab ta ühe varruka lühikeseks. See on kummaline, kuid ta ei ole selle põhjust paljastanud. Võimalik, et tegemist on ebausuga,» lausus meeskonna pressiesindaja Randy Abbey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles