Mootorratturid tõusid Narva taeva alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull X-Fighters
Red Bull X-Fighters Foto: Tuuli Jevstignejev

Red Bull X-Fighters Jam Narva näitas laupäeval järjekordselt FMX4EVER tiimi kartmatut meelt, kui nad trotsisid ülitugevat tuult ning andsid Narva elanikele unustamatu show.


Laupäeva hommikul käisid kõik võistlejad Narva linnuse hoovis murelike nägudega ringi, kuna tuuletugevus oli niivõrd suur, et 20-meetri kõrgusel maapinnast mootorratta seljas hüppamine oleks olnud juba eluohtlik. Ilmateade ennustas nii pärastlõunast äikesetormi kui ka tuule rahunemist, seega ei jäänud meeskonnal muud üle, kui oodata ja vaadata. Kui kella seitsme paiku oli Narva linnuse hoov täitunud tuhandete pealtvaatajatega, hüppasid vaprad sõitjad oma rataste selga ning otsustasid riskida.

Neli sõitjat kolmelt erinevalt kontinendilt andsid pealtvaatajatele unustamatu show, rohkete saltode, hüpete ja peadpööritavate trikkidega. Jimmy Verburgh Belgiast, Drake McElroy Nevadast, Nick de Wit LAVist ja Alexey Kolesnikov Venemaalt näitasid publikule, mida freestyle motokross endast kujutab. Eriliselt sooja vastuvõtu osaliseks sai Alexey Kolesnikov, kuna ta kõneles valdavalt vene keelsele publikule oma emakeeles ning kutsus ühtlasi kõiki pealtvaatajaid 26. juuniks Moskvasse päris Red Bull X-Fightersi etapile.

«Tuul oli väga tugev ja üle mitme aasta oli meil täna natukene hirm hüppamise ees,» rääkis Jimmy Verburgh pärast show lõppu. «Aga me nägime seda rahvahulka, kes siia meie pärast tulnud on ja mõtlesime, et me saame hakkama, show peab edasi minema,» lisas Jimmy.

«Uskumatult lahe oli oma rahvuskaaslaste ees esineda,« rääkis Alexey Kolesnikov. «Ma poleks oodanud, et mind nii soojalt vastu võetakse, super elamus.» FMX show’d on varem Eesti teistes linnades korraldatud, kuid Narva jõudis sedasorti vaatemäng esimest korda.

Hetkel toimuvad Moskvas Punasel väljakul suured ehitustööd, kuna väljakule on viidud tonnide viisi kruusa ja liiva, et valmistada ette 26.juuni toimuvat Red Bull X-Fighters Moskva etapi rada. Alexey Kolesnikov astub seal võistlustulle koos selliste tippudega nagu Adam Jones, Andre Villa, Nate Adams, Robbie Maddison jt. Kuulda on, et isegi peaminister Putin austab võistlust oma kohalolekuga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles