Mida teha, et parfüümiaroom kestaks kauem?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Coco Chanel ütles kunagi, et parfüümi tuleb pihustada kohtadesse, kuhu tehakse musi. Selles väites võib oma tõde olla, kuid tegelikult on lõhnastamise kunst pisut peenem.

Kui tahad, et parfüümi mõnus lõhn kestaks kauem, pane tähele alljärgnevaid Genius Beauty nippe. 

Pulss reedab hea koha

Otsi oma kehal kohti, kus pulss on kõige paremini tunda. Nende piirkondade kaudu eritab keha kõige rohkem soojust, mis parfüümi kehalt edasi kannab. Sellised kohad asuvad randmetel, küünarlohkudes, kõril, kõrvade taga ja põlveõndlates. Ära pihusta lõhna rinnale ja kaenla alla, sest need kohad higistavad rohkem ja tulemus võib olla ettearvamatu.

Enamasti oleneb parfüümi pealekandmine tootest. Seda saab kas nahale tupsutada, pihustada või lapiga hõõruda, kui on tegu kuivparfüümiga. Sageli pihustatakse lõhnapilv õhku ja jalutatakse sellest läbi. Taoline meetod on küll elamus omaette, kuid suur osa kallist vedelikust läheb nõnda raisku.

Olenemata pealekandmismeetodist tuleks seda teha enne riidesse panekut ja ehete külge panemist. Paljudes lõhnades on aineid, mis võivad riietele, pärlitele ja väärismetallidele plekke jätta. Kui lõhn on nahale kantud, peaks laskma sel õhu käes kuivada. Ära hõõru parfüümi, sest selle lõhnaomadused võivad nõnda muutuda.

Kui tahad, et lõhn kestaks pikalt ja oleks lähedalseisjatele hästi tunda, võid kanda seda veidi ka oma juustesse. Selleks peavad aga juuksed olema puhtad ja neis ei tohi olla ka juuksehooldusvahendeid, mis parfüümiga kokku puutudes moodustavad hoopis teise lõhna ning see lõhn ei pruugi enam olla meeldiv. Tähele tasub panna, et paljudes lõhnades on alkoholi, mis kipub juukseid kuivatama. Juustele tuleks pihustada parfüümi väga väikeses koguses, umbes 20-30 cm kauguselt.

Lõhn, mis kestab kauem kui päeva

Selleks on mõned nõksud, mis aitavad lõhnal kauem peal püsida. Näiteks tasub teada, et parfüüm hajub tunduvalt kiiremini kuivalt nahalt, mistõttu tasub enne lõhnastamist nahka kreemitada niisutava kreemiga. Paljud niisutavad nahka enne lõhnastamist näiteks vaseliiniga. Sellisel juhul jäävad lõhnatilgad kreemirasva külge ja ei imbu nahapooridesse. See kehtib muidugi nende puhul, kel on kuivemapoolne nahk. Kel on rasune või seganahk, pole vajadust enne lõhnastamist nahka niisutada.

Enne lõhna ostmist tasub hoolikalt uurida, millega on tegu. «Parfum» ehk parfüüm kestab alati kauem kui «Eau de parfum» ehk parfüümivesi ning viimane omakorda kauem kui «Eau de Toilette» ehk lõhnavesi. Hoia oma lõhnastajat alati päikese eest varjul ja kindlalt suletavas anumas.

Muskuse ja puidu lõhnad on enamasti kauakestvamad kui mere- ja lillelõhnalised parfüümid. Kui oled kasutanud üht lõhna juba pikemat aega, siis ei tasu tootjat kiruda, sest suure tõenäosusega oled ise lõhnaga nii harjunud, et ei tunne seda enam hästi äragi. Seevastu teised sinu ümber tunnevad seda hästi.

Kuidas valida?

Lõhna tasub valida ja osta päeva esimeses pooles, sest sel ajal saab nina oma tööga paremini hakkama. Ära nuusuta mitut lõhna korraga, sest see ajab sind vaid segadusse ja mõne aja pärast ei oska sa lõhnu enam üldse eristada. Lisaks võib tugevate lõhnade järjepanu sissehingamine ninale liiga teha. Poodi minnes jäta üheks korraks kolme erineva lõhna proovimine.

Kui oled poes avastanud, et üks lõhn on võitnud sinu südame, siis tasub ikkagi ostuga veidi viivitada. Paberil võib parfüüm jätta hoopis teise mulje kui sinu nahal. Jäta üks päev testimiseks – käi hommikul poest läbi ja lase seda oma nahale. Kui lõhn meeldib sulle ka veel õhtul, tasub see ära osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles