Ebausklikel jalgpalluritel on mängueelsed rituaalid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Lõuna-Aafrika Vabariigis jalgpalli MMil mängivatest jalgpalluritest paljud  on ebausklikud ning neil on omad kindlad rituaalid, mida nad enne väljakule minemist teevad.

Enamik vutistaare tunnistas, et kuulavad enne mängu kas mõnusat muusikat või siis palvetavad, kirjutab AFP.

Jalgpallurite sõnul aitavad rituaalid ja ka talismanid neid õigele lainele häälestada.

«Ma ei ole tegelikult ebausklik. Kuid mul on üks kindel fraas, mida ma alati enne väljakule minemist alati ütlen - «Nüüd läheme, Tata!». Tata oli mu vanaisa, kes paar aastat tagasi suri. Palvetan mõttes, et ta mind kaitseks ja aitaks,» selgitas Tšiili mängija Mark Gonzales.

Mehhiko Andres Guardaro aga paljastas, et paneb vasaku jala kaitse alati esimesena, kuna ta on nii-öelda vasakujalaline.

«Löön palli enamjaolt vasaku jalaga, selle tõttu on minu jaoks vasak jalg paremast tähtsam ja seda tuleb kaitsta vigastustes eest. Kuid väljakule astun parema jalaga, kuna see toovat õnne,» lisas Guardaro.

Itaalia Daniele De Rossi ei mäleta enam, miks ta hakkas enne väljakule minemist ühte liigutuste sarja tegema.

«Alati enne tähtsaid mänge teen liigutusteseeria, mis koosneb kolm korda õhku hüppamisest ja kolm korda põlvili laskumisest. See annab mulle hea tunde,» selgitas itaallane.

Lisaks neile tunnistasid veel mitmed jalgpallistaarid, et neil on olemas «ankrud», mis neid psühholoogiliselt õigele lainele häälestavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles