Häirivaid vuvuzela-pasunaid ei keelustata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallifänn vuvuzela't puhumas.
Jalgpallifänn vuvuzela't puhumas. Foto: SCANPIX

Hoolimata nii fännide kui ka mängijate kaebustest otsustas Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA), et ei keelusta Lõuna-Aafrika Vabariigis jätkuval jalgpalli MM-finaalturniiril kasutatavaid vuvuzela-pasunaid.

«Olen alati öelnud, et Aafrikal on teistsugune rütm, teistsugune hääl,» kirjutas FIFA president Sepp Blatter Twitterisse. «Teistes riikides ju ei keelustata fännide muusikat. Kas te tahaksite, et teie riigis pannakse fännide traditsioonidele keeld peale?»

MMi esimestel päevadel on kõvasti kõneainet pakkunud herilaste parve sarnast helinat tekitavad vuvuzela’d, mitme jalgpallurid on öelnud, et selle sumina tõttu on neil väljakul raske üksteist kuulda, lisaks on paljudes riikides televaatajad kurtnud, et selle lärmi tõttu on telerist mänge väga halb jälgida.

Kuigi FIFA otsustas pasunaid mitte ära keelata, esitati fännidele siiski üks palve: riikide hümnide ajal ei tohi vuvuzela’sid puhuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles