FBI avalikustas Ted Kennedyga seonduvad saladokumendid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1962. aasta foto Kennedy vendadest -  Edward Kennedy (keskel), Robert Kennedy (vasakul) ja president John Kennedy
1962. aasta foto Kennedy vendadest - Edward Kennedy (keskel), Robert Kennedy (vasakul) ja president John Kennedy Foto: SCANPIX

USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) avalikustas möödunud aasta augustis surnud senaatori Edward «Ted» Kennedy kohta käivaid saladokumente.

1962. aastal esmakordselt senatisse valitud Ted Kennedy teenis oma riiki 47 aastat, kirjutab Helsingin Sanomat.

Senati lõvi hüüdnime kandnud demokraat oli 1963. aastal Dallases mõrvatud presidendi John Fitzgerald Kennedy noorim vend.

Keskmine vend Robert Kennedy hukkus salamõrvari kuulide läbi 1968. aastal Los Angeleses.

Nüüd avalikustatud dokumentides seisab, et Ted Kennedy sai oma poliitikukarjääri jooksul mitmeid tapmisähvardusi. Kuna ta kaks venda tapeti, siis ta suhtus neisse ähvardustesse täie tõsidusega.

Nüüd avalikustatud dokumentides on siiski üsna vähe Ted Kennedy elu ja karjääri sügavalt puudutanud skandaali kohta. 1969. aastal juhtus Chappaquiddick Islandil autoõnnetus, mille tagajärjel ta sekretär Mary Jo Kopechne hukkus.

Juhtum tekitas skandaali, kuna Kennedy teatas sellest mitte samal, vaid alles järgmisel päeval. Oletati, et autoroolis olnud senaator oli alkoholijoobes. See õnnetus sai tema presidendiks saamisel takistuseks.

Dokumentides seisab, et FBI teadis Kennedy olukorrast ning varjas seda avalikkuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles