Jeesusest ahvi teinud hispaanlanna andis ainest muusikavideoks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100 aasta vanune fresko «Ecce Homo», millel on kujutatud Jeesust. Pärast «restaureerimist» muutus Jeesus ahvi sarnaseks
100 aasta vanune fresko «Ecce Homo», millel on kujutatud Jeesust. Pärast «restaureerimist» muutus Jeesus ahvi sarnaseks Foto: SCANPIX

Hispaanlanna Cecilia Giménez sai maailmakuulsaks sellega, et «restaureeris» 100-aastase fresko, mis kannab nime «Ecce Homo» ja mis kujutab Jeesust.

82-aastane naine tegi aga seda selliselt, et Jeesusest sai sõna otseses mõttes ahv, edastab The Local.

Giménezi «ahv Jeesusest» sai globaalne fenomen. Tal tekkisid liigse meediakära ning maailma kõige viletsamaks restaureerijaks tembeldamise tõttu tervisehäired ja paanikahood.

Ta tegevus tõi aga Aragonis asuvale Borjale tähelepanu ja turistidehorde, kes kõik tahtsid kohalikus kirikus asuvat haruldust näha.

2013. aastal korraldas hispaanlanna oma kunstinäituse. Ta sai ka õiguse freskole, mille ta «restaureeris». Pildi vaatamise eest saadud raha aga annetas heategevusele.

Nüüd sai naise kuulsusekarjäär uue pöörde kui ta osales muusikavideos.

Hispaania laulja Angel Petisme tegi Cecilia Giméneziga juhtunu teemal laulu ning ka muusikavideo. Laulja palus kuulsat naist videos osalema.

«Olen Cecilia talendi asutaja. Temaga juhtunu andis mulle idee. See naine muutis igava fresko millekski selliseks, mis on nüüdiskunst ning mis jääb ka ajalukku,» nentis Petisme.

Muusikavideos kehastab Giménez iseennast ning Petisme on fresko Jeesus, kellest saab «ahv».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles