Postimehe fotod ja video: Savisaar käis Suur-Karja ööeluga tutvumas

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar käis koos abilinnapea Kalle Klandorfi ja kesklinna vanema Mihhail Korbiga vanalinna kurikuulsa Suur-Karja tänava öööeluga tutvumas.

Tallinna vanalinna Suur-Karja tänavat õhtul kella 10 ajal külastanud linnapea Edgar Savisaar ütles Postimehe Tallinncity portaalile, et esmamulje ööelust on rahulik. «Vaatame, tundub, et praegu on rahulik.»

Sellele, miks just laupäev n-ö kontrollkäiguks valiti, otsest põhjust linnapea anda ei osanud. «Ega me ei kontrolli. Võib-olla tulime üldse vaatama, kus siin see džentelmenide klubi on.»

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on sellisel kellaajal mõistagi rahulik. «Teades Tallinna ööelu juba vanast ajast, siis kella kahe-kolme ajal on olukord hoopis teine.»

Et iga Suur-Karja tänava baariuksele on pandud tööle turvamehed, kes omavahel koostööd teevad, on Klandorfi sõnul Eestis esmakordne. «Välismaal, sealhulgas Inglismaal, kus ma olen palju käinud, on selline töö olemas ja võib samasugust pilti näha. Noored härrasmehed on ukse peal, kes rahulikult lahendavad klientide probleeme. Teatavasti probleemid tekivad ikka alkoholijoobes inimestega.»

Abilinnapea sõnul tuli alles eile kaebus ühelt vanalinna elanikult, kes ei saanud baarist tulnud tümpsu tõttu magada. «Kui nüüd need baari tümpsud saaks ka mõistliku kõvaduse peale, siis võib-olla leiaksid elanikud baariomanikega kompromissi,» andis Klandorf lootust.

Savisaar lootis laupäeva õhtul tänavalt rohkem inimesi leida. «Üldiselt mina arvasin, et on rohkem rahvast praegu, aga nähtavasti on varavõitu veel. Vaatame, mis pilt tunni aja pärast on,» ütles linnapea.

Seejärel suunduti Suur-Karja tänava vast ehk tuntuimasse peokohta – Nimeta baari.

Tunnike lõbusalt veedetud aega ja linna delegatsioon saabuski tagasi tänavale. «Meid ju välja ei visatud. Miks pidigi,» ütles Savisaar pärast klubikülastust. «Laupäeva õhtu kohta täiesti normaalne koht ja normaalsed inimesed.»

Savisaar lisas, et praegu on kõige teravam küsimus see, milline saab vanalinna ööelu pilt olema suvisel ajal. «Siis, kui siin on turismi tipphooaeg. Kuidas see pilt on siis - seda tahaks näha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles