Baritonid laulavad Georg Otsa mälestuseks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Matvere Georg Otsa rollis.
Marko Matvere Georg Otsa rollis. Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/EMF

Tänavu 15. septembril laulavad Tallinna Estonia kontserdisaalis Georg Otsa 90. sünniaastapäevale pühendatud kontserdil “Baritonide paraad” Marko Matvere ja Moskva Suure teatri ning teiste tuntud teatrite solistid.

Korraldajate teatel on Georg Ots üheaegselt inimene ja legend. Tema hääle kõla sundis erutusest tarduma austajannade südameid kogu tolleaegses impeeriumis, samal ajal tõmbusid mehed teda kuulates iseenesest seesmiselt sirgu.

Erakordselt sametine bariton, mis kõlas laval enam kui kolm aastakümmet, oli oma tämbri ilu ja kordumatuse poolest alati äratuntav.

Georg Otsa laulu veenvus ja südamlikkus jättis harva kedagi ükskõikseks. Ta võitis kuulajate südameid rahuliku, suursuguse ja akadeemilise laulumaneeriga, suure väärikustunde ja laitmatu maitsega.

Kontserdil “Baritonide paraad” laulavad 15. septembril Marko Matvere kõrval Jevgeni Polikanin (Moskva akadeemiline muusikateater), Juri Baranov (Moskva Suur teater), Aleksei Dedov (Moskva muusikateater Helikon-Opera), Jevgeni Lieberman Fermo Teatro dell'Aquila, Itaalia), Anatoli Lošak (Moskva akadeemiline muusikateater), Andrei Baturkin (Moskva Suur teater) ja Igor Tarasov (La Fenice, Itaalia).

Pääsmed on saadaval Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles