Video: Vaata, milline näeb välja europarlamendi saadik Indrek Tarandi kodu!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cartier Premiere prillikollektsiooni esitlus 2. detsembril Tallinna Optikas.
Aasta 2011 presidendivalimiste üks kandidaatidest Indrek Tarand leidis poekesest endale kahed trendikad prillid
Cartier Premiere prillikollektsiooni esitlus 2. detsembril Tallinna Optikas. Aasta 2011 presidendivalimiste üks kandidaatidest Indrek Tarand leidis poekesest endale kahed trendikad prillid Foto: Viktor Burkivski

Europarlamendi valimisteni Eestis on jäänud 50 päeva. Keskerakond kinnitas oma eurovalimiste nimekirja ja pingerea. Ka Indrek Tarand tahab teist korda Europarlamenti pääseda. Viimastel eurovalimistel sai ta üksi rohkem hääli kui mitmete suurte erakondade kandidaadid kambakesti suutsid.

Seks puhuks kutsus Indrek Tarand reporteri oma koju ja rääkis pikalt laialt ka palgateemadel.

Indrek Tarand püüab Brüsselist koju käia nii tihti, kui võimalik. Indreku üks lemmikkohti on Korkari talu, mida ta mäletab juba poisikesest saati. «Olin kuuene, kui siia esimest korda tulin ja just selle sama platsi peal nägin esimest korda elus ka päris ilvest.»

Indrek Tarand sai 2009.aastal europarlamendi valimistel üksinda 2460 häält. Võrdluseks, et Keskerakonna kandidaadid kogusid kamba peale kokku 3506 häält ja Reformierakond 60 000 häält.

Tarand kutsus nädalavahetusel Keibu külasse kokku lähikondlased, kes moodustavad nn Tarandkonna. Sinna kuuluvad Andres Tarand, Kaarel Tarand ja Mari Tarand. Kõik nad toetavad Indreku otsust taas Europarlamenti kandideerida.

Indrek Tarand: Meie korraldasime Tarandkonna koosoleku seepärast, et meie sisedemokraatias on arenguruumi veel küll ja küll. Ühtlasi arutasime, milliseid momente võiks eurovalimistel rõhutada.

No meie võiks välja panna näiteks lausa kuus kandidaati, kui me väga tahaks. Aga teatavasti seadus seda praegu ei võimalda, sest kodanikud on jagatud kahte erinevasse gruppi - poliitiliste parteide liikmed ja kõik ülejäänud. Ja ülejäänudel on lubatud välja panna ainult ühest liikmest koosnev nimekiri.

Ja seda me ka teeme. Meil on niimoodi välja kujunenud, et mina olen see isik, kes toob oma naha turule.

Belgia miinimumpalk on hetkel 1400 eurot. Indreku palk europarlamendis on 6200 eurot. «Aga mina arvan, et meie riigikogu liige on veel rohkem üle makstud,» õigustab end Tarand.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles