Olukordi, mil pead armukadedusest lihtsalt üle olema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik on mõnikord natuke armukadedad. Ära lase tunnetel end hulluks ajada ja analüüsi, mis sind mõne olukorra puhul end nõnda halvasti tundma paneb.

Ta vaatab teisi naisi. Hiljuti avaldati uuring, milles selgitatakse, et mehed vaatavad naistest suurema tõenäosusega võõraid, keda nad peavad atraktiivseks. See, et mees ilusaid naisi vaatab, ei tähenda aga koheselt, et ta petma hakkaks. «Armukadedus tuleb partneri kaotamise hirmust või madalast enesehinnangust,» märgib doktor Leslie Becker-Phelps portaalis Woman’s Day. «Suhtes on olulisel kohal hea seksuaalelu ja teineteise hindamine.»

Teised naised vaatavad teda… ja see meeldib talle. «Ole selle üle uhke!» soovitab terapeut Amber Madison. Ka mees vajab tunnustust ja tahab, et teda peetaks seksikaks, isegi kui ta ei kavatse selle naise meela pilgu pärast midagi ette võtta. «Meil on millegipärast ettekujutus, et mehed ei suuda end kontrollida, kuid minu kogemuse järgi huvitab neid rohkem suhe kui kõigest seks,» sõnab Madison, kes on oma raamatu tarbeks intervjueerinud üle tuhande mehe. Tõlge: talle meeldib tähelepanu, aga ta on sinuga õnnelik.

Ta tahab sõpradega väljas käia. «Inimesed peavad teadma, et nad on iseseisvad, ka suhtes,» selgitab doktor Becker-Phelps. «Samas on see arusaadav, et partnerite vahel peab olema lähedustunne.» Kui tunned, et su mees jätab sind sõpradega väljas käies tähelepanuta, siis tuleta endale meelde, et ta ei eelista sõpru sulle. Meenuta kõike muud, kuidas ta on sulle näidanud, et hoolib sinust. Unusta ära need tobedad filmid, kus abielumehed kodust välja minnes ära keeravad. Päris elu ei ole «Pohmakas».

Tal on ikka veel alles pilt oma endisest naisest. Katsu mitte endast välja minna. See, kui ta hoiab salaja alles mõnd eset, mis meenutavad talle eelmist elu, ei tähenda kohe, et ta seda tagasi tahaks. Kui see leid teeb sulle muret, pead oma mehega rääkima. «Kõige halvem on see, kui taolist probleemi ei lahendata kohe,» räägib nõustaja Kavita Jhaveri-Patel. «Kui foto häirib sind, siis ütle, et nägid üht pilti, mis tekitas sinus küsimusi. Ütle, et tahad teada, miks ta seda alles hoiab. Võimalik, et mees on ise ammu unustanud, et selle alles hoidis.

Teete koos trenni ja tema kaotab kuu ajaga viis kilo. Sina aga mitte midagi. Kurb, aga tõsi. 2013. aastal tehtud uuringuga leiti, et ülekaaluline naine peab trenni tegema umbes 20 korda rohkem kui mees, et saada samu tulemusi. Sul võiks tema üle hea meel olla, sest suhtele on see väga hea, kui partnerid on iseendaga rahul. Madisoni sõnul petavad pigem need mehed, kel on madal enesehinnang. Nad otsivad teiste naiste tähelepanu, et end paremini tunda.

Tema naissoost sõber kirjutab ta Facebooki seinale flirtiva sõnumi. «Suure tõenäosusega kujutad sa flirtivat alatooni omale ette,» pakub Madison. «Meenuta neid kordi, kui oled ise midagi sarnast mõnele mehele kirjutanud.» Seejärel küsi endalt, miks sa näed selles ohtu? Kas sind häirib see, et see info jõuab sinuni sotsiaalmeediast, mitte mehe enda käest? Kui jah, siis pead oma mehelt uurima, kus ja kellega ta käib, et sellised asjad ei tuleks sulle suure üllatusena. Usaldamatust põhjustab sageli teadmatus. Kui mees on pildil teise naisega, siis saad end rahustada faktiga, et see on avalikult internetis, järelikult mees ei varja seda.

Mees räägib sulle komplimendist, mille tegi talle teine naine. See võib olla tagasihoidlik vihje, et ta tahab sult rohkem tähelepanu. «Nagu koer, kes toob surnud linnu tuppa, et öelda: «Vaata, mis ma tegin!»,» selgitab Madison. «Kui ta räägib sulle, et teised naised on teinud talle komplimente, siis tahab ta tõenäoliselt, et sa teda rohkem hindaksid.» Selle asemel, et teda pinnima hakata, tee talle ise komplimente!

Kui ta käib oma «töö-naisega» lõunal. Sinu kujutluses on tegu maailma kõige seksikama naisega, aga kas sa oled teda ka päriselt näinud? Kui mehel on tööl hea sõbranna (nn töö-naine), siis on sul palju kergem, kui kohtad teda silmast-silma ja surud tal kätt. «Kui sul on selle naise kohta rohkem infot, siis on sul palju kergem oma hirmudest üle saada,» ütleb Jhaveri-Patel. Lisaks tasub sul järele mõelda, ega sul endal pole tööl mõnd meesterahvast, kellega sa teistest paremini läbi saad?

Ta räägib sulle elevusega sellest, kui lahe on ta sõbra uus naine. Siin võib palju sõltuda su mehe iseloomust. «Kui ta ongi loomult selline, kes on sõbralik ja teeb teistele komplimente, siis ei ole selles ju midagi imelikku ja sul pole millegi pärast karta,» selgitab Madison. «Positiivsed kommentaarid ei ole mõeldud selleks, et sa end halvasti tunneksid. Tal võib olla oma sõbra pärast siiralt hea meel. Ja kui see polegi tema puhul tavapärane käitumine, võib ju olla, et sõbra naine ongi lihtsalt väga huvitav inimene ja sul tasub teda tundma õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles