Lauljatar Helen Adamson maadleb raske haigusega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Adamson
Helen Adamson Foto: Martini

Kaunis lauljatar Helen Adamson maadleb raske haigusega ning põdes meningiiti juba neljandat korda.

«Mul oli nii kohutav peavalu, et ükski kodune valuvaigisti ei teinud asja paremaks,» kirjeldab lauljatar Helen Adamson, kes põdes ajukelmepõletikku ehk meningiiti juba neljandat korda.

Helen avaldab Õhtulehele, et lisaks tekib kuklakangestus, lõuga ei saa enam vastu rinda panna ja valu läheb edasi selgroogu.

Naisel on ilmselt taasavalduv haigus, mis tähendab seda, et tema kahjuks võib ta haigust põdeda lausa lugematul arvul kordi, seekord oli naine haiglas kaks nädalat.

«Mul oli viimasel ajal päris palju erinevaid asju käsil, elutempo oli väga kiire,» räägib Helen, et ta ei andnud kehale puhkust ning see viis uuesti haiguseni.

«On olemas üks kindel viirusevastane ravim ja korduva meningiidiga kimpus olevate patsientide puhul pole pärast seda ravi haigust enam tulnud, nii et ka mina hoian pöidlaid pihus,» loodab naine positiivselt.

Umbes kümnendikul juhtudest lõpeb haigus surmaga, eriti nõrgenenud immuunsüsteemiga haigete puhul.

Jõudu ja jaksu, Helen!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles