Millised on olnud viimaste aastate 1. aprilli naljad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millised on olnud viimaste aastate 1. aprilli naljad?
Millised on olnud viimaste aastate 1. aprilli naljad? Foto: SCANPIX

1. aprill on rahvusvaheline naljapäev ning väljaanded avaldavad sel päeval üsna palju artikleid, mis ei vasta tegelikult tõele.

Kas keegi uskuks reklaami, et nüüd hakati tegema hamburgereid, mis on mõeldud vasakukäelistele? Või siis, et nüüd on olemas ajaleht, mille saab pärast läbilugemist ära süüa?

Suurbritannia tabloid The Sun avaldas 2010. aastal loo, milles lugejaid kutsuti üles lehte limpsima ja sööma. The Sun edastas, et esikaane lakkumine toob välja seal oleva maitse ja lehte tasuks ka hammustada. Kas keegi seda ka tegi, ei ole teada.

USA Today edastas 1998. aastal kiirtoiduketi Burger Kingi 1. aprilli nalja, milles teatati, et nüüd on olemas hamburger vasakukäelistele.

Reklaamis seisis, et selles hamburgeris on kõike pööratud 180 kraadi võrra ja selle tõttu sobib see vasakukäelistele.

Paljud läksid selle lõksu ja Burger Kingi tuli hulk inimesi, kes küsisid vasakukäelistele mõeldud hamburgerit. Nad olid kõik väga pettunud, et sellist hamburgerit ei olnud.

Otsingumootor Google on alati nautinud 1. aprilli. Paar aastat tagasi teatati, et Youtube`i videoid saab tulevikus näha tekstikujul ning Google´i tõlkimise abil saab tõlkida ka loomade keelt. Seda võimaldab Google Translator for Animals nimeline mobiilirakendus. Kas keegi selle õnge läks, ei ole teada.

Uus-Meremaa keskkonnaminister tegi 2008. aastal nii hea aprillinalja, et meedia neelas selle ilma mõtlemata alla. Minister avaldas teate, milles seisis, et temale alluva ministeeriumi ametnikud koolitavad rotte, et need leiaks haruldasi konni.

Selle võttis tõepähe Uus-Meremaa riiklik uudisteagentuur NZPA, mis avaldas ministri teate täismahus uudisena. Kui tõde päevavalgele tuli, võeti see kiiresti maha.

Uudisteagentuuri juht ei saanud sellest naljast aru, vaid oli üllatunud, et riigiametnikud midagi sellist teevad.

Briti väljaanne The Sun kirjutas 1. aprillil, kui Põhja-Koreas oli veel võimul diktaator Kim Jong-il, et sellest mehest sai jalgpallur. Diktaator nimetas end Põhja-Korea jalgpallikoondise kapteniks. Ka olevat tahtnud Kim osaleda 2006. aasta jalgpalli MMile Saksamaal. Sinna aga tahtis ta reisida rongi, mitte lennukiga, kuna ta kartis lendamist.

Daily Telegraph kirjutas 1. aprillil 2010. aastal, et üks võrguteenust pakkuv firma plaanib maapiirkonnas kasutada kaablite paigaldamiseks tuhkruid, kes vajalikud kaevetööd ära teevad.

Soome väljaanne aamulehti.fi teatas neli aastat tagasi 1. aprillil, et nüüd ilmub ka netiväljaanne paberil, kuna fondid on vananenud. Toimetus sai lugejatelt kõnesid, et millist lehte nad ootama peaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles