Ühistransport

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bussijaam.
Pärnu bussijaam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu on küllaltki kenasti kaetud bussiliiklusega. Bussid sõidavad hommikul kella 4st kuni pea südaööni. Varahommikul ja hilisõhtul on liiklus siiski hõre.

Busside väljumisajad ja liiklemisskeemi leiab bussipeatustest. Bussipileteid saab osta ajalehekioskitest ja bussijuhtidelt. Pärnu linnaliinide bussipiletid maksavad 10 krooni ostes kioskist ja 15 krooni ostes bussijuhilt.

Lisaks linnaliinide bussidele kurseerivad Pärnu linnas bussid 40 ja 57, millest esimene ühendab Pärnut Sindi linnaga ja teine Pärnut Sauga alevikuga. Nendes kahes bussis maksab pilet kioskist ostes 8 krooni ja bussijuhilt ostes 10 krooni. 40 ja 57 peatuvad samades peatustes, mis teisedki bussid ning nendega saab sama mugavalt ühest linna otsast teise sõita.

Kõigis Pärnus sõitvates bussides saab pileti märgistada oranžis aparaadis, mis märgib piletile kuupäeva ja kellaaja ning sellisel moel märgitud piletiga saab bussis sõita tunni aja vältel ja see kehtib selle tunni jooksul ka kõigil teistel liinidel, ehk siis võib rahulikult ühest bussist teise ümber istuda, ilma, et oleks vaja uus pilet osta.

Pärnu maakonda ja teistesse linnadesse väljuvad autobussid Pärnu kesklinnas Ringi ja Pika tänava nurgal paiknevast bussijaamast. Pileteid saab osta bussijaamast Ringi tänav 3 ja kassad on avatud esmaspäevast pühapäevani kella 6.15 kuni 19.30. Bussipileteid müüvad ka bussijuhid.

Pärnu raudteejaam asub kesklinnast Riia pool Riia maantee 116. Endiaegses jaamahoones paikneb praegu hubane Rae Café ja kaks korda päevas kell 7.17 ja 17.09 väljuvad sealt reisirongid Tallinna ja teekond sinna vältab veidi alla kolme tunni.

Endisele sõjaväelennuväljale rajatud Pärnu lennujaam asub Pärnu külje all Eametsa külas, Sauga vallas (kesklinnast Tallinna pool) ja on oma raja pikkuselt ja suuruselt Eestis teisel kohal. Lennujaam paikneb kolme kilomeetri kaugusel Pärnu linnast.

Pärnu lennujaamast väljuvad lennukid Ruhnu saarele. Estonian Airi ja Pärnu sanatooriumi koostöös toimuvad suviti lennud Pärnu ja Stockholmi vahel. Lennud toimuvad laupäeviti 24. aprillist 19. juunini ning 7. augustist 2. oktoobrini 2010. Lisainfo: www.parnu-airport.ee.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles