Video: tulevane ema käis kuni raseduse lõpuni regulaarselt surfamas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Võhiku jaoks võib tunduda surfilaual tasakaalu hoidmine äärmiselt keerulise ülesandena. Nüüd kujuta ette, kui raske oleks seda teha veel siis, kui oled paar kuud rase.

Täpselt seda tegi surfar Kristi Olivares. Naine käis terve raseduse vältel neljal päeval nädalas surfamas, kirjutab Today.com.

Olivares, kes elab Austraalias, on surfamisega tegelenud neli aastat ning raseduse ajal soovis ta oma lemmikhobi jagada ka oma kõhus kasvava beebiga. Olivares kirjeldas rasedana surfamist järgmiselt: «Ma hoidsin kätt oma kõhul ja ootasin lainet. Ma teadsin, et ka beebi mu kõhus tajus kogu selle hetke maagiat.»

Naise sõnul õppis ta ajapikku oma keha muutumisega kohanema ja tajus, et tema tasakaalukese on muutunud. «Mulle tundus, et ma pean uuesti õppima laineid püüdma,» sõnas Olivares portaalile Today.

Ta kehtestas enda jaoks ka teatud reeglid, et oma tervist hoida. Nimelt üritas naine surfata vaid nendel lainetel, mis olid keskkohani või madalamad. Surfilaua kandmiseks palus ta abikaasa või sõprade abi. Kui keegi ei saanud teda parajasti aidata, siis kandis naine laua randa oma pea peal.

Olivarese sõnul puutus ta kokku ka nende inimestega, kes pidasid talle vajalikuks meelde tuletada, et surfamine raseduse ajal võib olla ohtlik. Ent enamasti oli tegemist nendega, kes polnud ise surfamisega tegelenud. Naine ütles, et selgitas alati inimestele, et peab surfates alati oma tervist ja beebit silmas ning et surfamine aitab tal vormis püsida ja vähendab stressi.

Ka Olivarese arst kiitis surfamise heaks, peaasi, et naine endale liiga ei teeks ja oleks ettevaatlik.

Olivarese sünnitus möödus turvaliselt ning pisike beebipoiss Alexander Bobby käis esimest korda rannas juba viie päeva vanusena ning pärast seda on peaaegu iga päev rannamõnusid nautinud. Ema sõnul on poiss alati rahulik ja õnnelik, kuid eriti hästi mõjub talle just rannas olemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles