Video: Sotšist kõrvale jäänud Saksa laskesuusastaar poseeris Playboyle

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miriam Gössner
Miriam Gössner Foto: Youtube

Saksamaa laskesuusataja Miriam Gössner ei osale venemaal Sotšis praegu toimuvatel taliolümpiamängudel seljavigastuse tõttu.

Sellegi poolest ei lasknud ta tujul langeda ning astus hoopis teise sammu  poseerides meesteajakirjale Playboy, edastab Helsingin Sanomat.

Ta on veebruarinumbri esikaanel.

Lisaks piltidele avaldab see väljaanne ka Gössneriga pika intervjuu, milles käsitletakse ka ta olümpiaunistuse kokku kukkumist.

Gössner sai 2013. aasta mais mootorrattaõnnetuses raskelt vigastada ning ei saanud pärast õnnetust kolm kuud treenida. Õnnetuses murdus ta neljas selgroolüli.

Gössner andis jaanuaris pressikonverentsi, mille selgitas Sotši olümpialt kõrvale jäämist.

«Sotši minemisel ei oleks olnud mõtet, sest ma ei oleks suutnud medalitele võistelda. Seljavigastusest paranemine ja valud oleksid mind takistanud,» selgitas laskesuusataja.

Ta lisas, et on alles 23-aastane ning nelja aasta pärast on uus taliolümpia. Seal lubas ta kindlasti kohal olla ja edu saavutada.

Gössneril on varasemast ajast kaks juunioride maailmameistrivõistluste kuldmedalit aastatest 2008 ja 2009. Murdmaasuusatamises sai ta 2009. aasta MMil Liberecis Saksamaa teatevõistlusenaiskonna koosseisus hõbemedali. Vancouveris 2010. aasta taliolümpial sai ta 4 korda 5 kilomeetri teatesõiduneliku koosseisus samuti hõbemedali.

Laskesuusatamine on tema põhiala ning selles võistleb ta maailma karika etappidel.

Gössner kommenteeris intervjuus ka inimõiguste olukorda Venemaal ja arvab, et homopropaganda vastane seadus on diskrimineeriv.

Tema seisukoht on, et sportlased peaks olümpial keskenduma võistlustele, mitte tegema poliitilisi avaldusi.

«Olümpiamängud on kõrgpunkt ja muude asjadega tegelemine segab keskendumist. On tähtis, et ebakõladega ja probleemidega tegeletakse, kuid olümpiamängud ei ole selleks õige koht,» arvas sakslanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles