Raport: iga 14. naine maailmas on kogenud seksuaalvägivalda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Mainekas Briti meditsiiniväljaanne The Lancet avalikustas raporti, mille kohaselt maailmas on iga 14. naine kogenud seksuaalset vägivalda.

Tegemist on andmetega, millesse ei ole kaasatud abikaasapoolset vägivalda, kirjutab AFP.

Nüüd avaldatud raport on esimene selline, mis näitab naiste suhtes kasutatavat seksuaalvägivalda kogu maailmas.

Uuringusse kaasati 56 riigi andmed seksuaalvägivalla kohta. Uurijate sõnul edastas osa riike poolikud andmed. Selle tõttu mõni asi, mis ei pruugi olla täpne.

«Kokkuvõte näitas, et naiste vastu suunatud seksuaalvägivald on ebamugav ja ebameeldiv teema, mida on püütud vältida. Probleem on olemas ja see on aina paisunud,» selgitati.

Uuring paljastas, et umbes seitse protsenti üle 15-aastastest naistes on langenud pideva seksuaalvägivalla ohvriks. See tendents on väga suur Sahara kõrbest lõunasse jäävates Aafrika riikides.

Uurijad rõhutasid, et osadest riikidest saadud andmed on väga varieeruvad. Lähis-Ida, Lõuna-Aasia ja Põhja-Aafrika riikidest oli andmeid raske saada või need puudusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles