Kuslapi toetuseks koguti vajaminevast kaks korda suurem summa

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Kuslap tema toetuseks korraldatud kontserdil Estonia teatrisaalis.
Voldemar Kuslap tema toetuseks korraldatud kontserdil Estonia teatrisaalis. Foto: Priit Simson

Voldemar Kuslapi toetuseks annetati 138 103 krooni ehk üle kahe korra rohkem raha, kui läheb vaja temalt kohtus väljamõistetud valuraha ja trahvi tasumiseks.

Täna Estonia teatrisaalis toimunud toetuskontserdil oli kohal ja esines ka teatri veteran Voldemar Kuslap ise. Postimehe fotograafi sõnul pidas laulja laval kõne, milles ütles muuhulgas, et elab praegu tugevate südameravimite ja uninutite peal. Seejärel luges Kuslap Lõuna-Eesti murdes luuletuse ja hakkas siis laulma.

Rahvusooper Estonia ja Estonia Selts tegid täna kokkuvõtte Kuslapi toetuseks laekunud annetuste kohta. Estonia Seltsi arvele ja annetustena kassasse laekus kokku 138 103 krooni.

Voldemar Kuslap peab vastavalt Harju maakohtu otsusele kolme kuu jooksul tasuma noorele mehele kehavigastuse tekitamise eest trahvi ja valurahana kokku 63 500 krooni.

Ülejäänud raha läheb Estonia Seltsi Fondi Eesti Rahvuskultuuri Fondi juures, mis toetab teatri noorte lauljate ja tantsijate arengut. Välja antakse Tiit Kuusiku, Klaudia Maldutise ja Naan Põllu nimelisi stipendiume. Erinevate aastate lõikes on stipendiumi suurus olnud 5000 kuni 15 000 krooni.

Estonia teatas 20. mail, et otsustas laulja Voldemar Kuslapi toetuseks korraldada kontserdi, ajendatuna pettumisest Eesti kohtusüsteemis. Kuslapi toetuskontserdile oodati üle 600 külalise. Neile lisandusid enam kui 1000 krooni annetajad, kes tegid annetuse panga kaudu. Kuslapi toetuskontserdi pärast jättis Estonia ära samal ajal ehk täna kell 12 esialgu teatrikavas olnud lasteetenduse «Ooperigala lastele».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles