ROK uurib Sotši olümpiaehitajate palgaprobleemi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši olümpiarõngad ja -tuli
Sotši olümpiarõngad ja -tuli Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) uurib, kas Sotši olümpiamängude ehitiste rajamisel kasutatud võõrtöölistele on palka makstud.

ROKi pressiesindaja  Mark Adams sõnas, et organisatsiooni Human Rights Watch inimõigusaktivistid edastasid neile nimekirja 200 ehitustöölise kohta, kellele Vene firmad ei ole palka maksnud, edastab AFP.

Sotši uue infrastruktuuri rajamisel osales tuhandeid võõrtöölisis paljudest endistest seni vaestest liiduvabariikidest Tadžikistanist, Usbekistanist ja Kõrgõzstanist.

Adams lisas, et nad ootavad Venemaa võimuesindajate raportit ja dokumente võõrtööliste kasutamise kohta.

Human Rights Watch andmetel kasutati võõrtöölisi Sotši ehitistel julmalt ära ja nende inimõigusi rikuti.

Inimõigusaktivistide sõnul jätsid tööandajad sageli palga maksmata, konfiskeerisid võõrtööliste passe ja sundisid neid tegema 12-tunniseid tööpäevi.

ROK on rahvusvaheline, mitteriiklik, mittetulunduslik, juriidilise isiku staatusega assotsiatsioonivormis organisatsioon, millele kuulub kõrgeim võim olümpialiikumises.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee peakorter asub Šveitsis Lausanne'is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles