Vaata, milline on maailma kalleim valentinipäeva menüü!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile avaldati maailma kõige kallim valentinipäeva menüü, mille hinnaks on 61 000 naela (73 720 eurot). Spetsiaalselt aasta romantiliseima päeva jaoks loodud menüü on kaheksakäiguline.

Michelini tähega pärjatud tippkokk Adam Simmonds pani menüü kokku nendele romantikutele, kes ei hoia raha kokku, kirjutab The Daily Mail.

Menüüs on näiteks austrid, kullast tehtud leheke ja trühvlid. Lisaks on menüüs ka siniuim-tuunikala, mille kasutamine pole illegaalne, ent mis on looduskaitsjate väitel väljasuremisohus.

Mitmed menüüs olevad toiduained peaksid inimesele mõjuma sarnaselt Viagraga. Rikkaliku toidu juurde kuuluvad ka parimad veinid, veinikaardi koguhinnaks on 30 700 naela.

Adam Simmondsi sõnul on kõik menüüs olevad road valmistatud romantikat silmas pidades, selleks, et pakkuda maitsvat toitu ja luua ideaalne romantiline õhkkond ning meeleolu.

Õhtusöök on müügil läbi luksuskaupu pakkuva veebilehe VeryFirstTo, mille asutaja Marcel Knobil ütles: «Menüü äratab üles kõik meeled ja luksuslik element selle kõige juures muudab õhtusöögist saadavad emotsioonid veelgi intensiivsemaks.»

VeryFirstTo katab omalt poolt laua roosi õielehtedega, lubatakse lendu lasta ka tosin valget tuvi, panna põlema 50 roosilõhnalist küünalt ning õhtusöögil olevale paarile pakub meelelahutust harfimängija ja romantiline poeet.

Miks on menüü niivõrd kallis? Mõned näited, kuidas menüü hind välja kujunes:

  • Siniuim-tuunikala 120 naela
  • Hane foie gras 120 naela
  • Hiidkrevetid 120 naela
  • Iberico sink 180 naela
  • Wagyu veiseliha 200 naela
  • Valge kaaviar 3000 naela
  • Inglise safran 200 naela
  • Kuldleht 2000 naela
  • Hõbeleht 800 naela
  • Kuivjää 200 naela
  • Erinevad trühvlid (hinnaga 1000 ja 500 naela)

Vaata ingliskeelset menüüd SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles