Video: USA bobisõitjatel on Sotšis BMW bobikelgud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA bobisõitjatel on Sotšis BMW bobikelgud
USA bobisõitjatel on Sotšis BMW bobikelgud Foto: Youtube

USA bobisõidumeeskond kasutab sel nädalal algavatel Sotši olümpiamängudel kõrgtehnoloogilisi bobikelke.

Uued kelgud on valmistatud tänapäeva vormel-1 masinaid silmas pidades, et kiirus suurem oleks, kirjutab Discovery News.

Saksamaa autovalmistaja BMW hakkas USA bobisõiduföderatsiooniga koostööd tegema 2012. aastal parandamaks bobikelgu aerodünaamikat.

«Eesmärgiks oli muuta kelk kiiremaks ja efektiivsemaks,» selgitas BMW loominguline juht Michael Scully.

Ta lisas, et tegemist uuendusprojektiga, mis andis palju katsetamisvõimalusi.

Scully sõnul tegid nad esmalt arvutisimulatsiooni, milles võeti arvesse kõik tegurid, kaasa arvatud ka õhu, jää ja sõidurenni omadused.

Bobikelgutamise rada on ligi 1,6 kilomeetri pikkune. Bobikelke on kahte tüüpi – neljakohaline ja kahekohaline. Maksimumkiirus võib ulatuda 145 kilomeetrini tunnis.

Mida raskem kelk, seda kiiremini liigub. Rahvusvahelised regulatsioonid näevad ette, et maksimumkaal koos sõitjatega tohib olla 390 kilogrammi. Sõitmisel võib suurt rolli mängida see, kuidas kaal kelgul jaotub.

USA meeskonna varasemad bobikelgud olid kevlarist ja fiiberklaasist, uued aga spetsiaalsest süsinikfiibrist, mis on valmistatud autoklaavmeetodil. Kuumus kahandab süsinikfiibri kaalu muutes ta samas tugevamaks. Õige disain aitas luua väga kerge bobikelgu.

«Selle kelgu juures mängib suurt rolli ka aerodünaamika. Püüdsime massi tsentraliseerida. See aitab kaasa sellele, kui kelk muudab suuna, siis mass seda ei takista,» selgitas asjatundja.

Scully sõnul on uues bobikelgus sõitjatele rohkem ruumi, samuti on uuendatud roolimehhanismi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles