Prantsusmaal on rekordiliselt palju töötuid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal on rekordiline arv töötuid. Fotol tööintervjuu
Prantsusmaal on rekordiline arv töötuid. Fotol tööintervjuu Foto: SCANPIX

Prantsusmaa ametliku statistika kohaselt on selles riigis töötute arv kerkinud rekordkõrgele – tööta on rohkem kui 3,3 miljonit inimest.

2013. aasta detsembri seisuga lisandus veel 10 200 inimest, kellel ei ole tööd, edastab BBC.

President François Hollande lubas möödunud aastal töötute arvu vähenemist, kuid tegelikult on jäänud aina enam inimesi tööta.

Prantssmaal on hetkeseisuga töötuid 11,1 protsenti. Töötute arv kasvas 2013. aastal 5,7 protsendi võrra. Möödunud aasta detsembris aga 0,3 protsendi võrra.

Prantsusmaa tööjõuministeeriumi sõnul on töötuse kasv siiski aeglustunud, sest 2013. aastal võttis end töötuna arvele 177 800 inimest, kuid 2012. aastal oli see arv suurem – 283 00 inimest.

Majandusanalüütiku Eric Heyeri sõnul on see aeglustumine saavutatud riigi poolt loodud töökohtadega, mitte aga majanduse üldise taastumisega.

Ta lisas, et Hollande`i poolt pakutud maksumuutuste plaani ei saa ellu viia enne 2016. aastat, mis tähendab seda, et tööjõuturul lähiajal suuri positiivseid muutusi ei tule.

«Selleks, et erasektor saaks töökohti luua, on vaja suuremat majanduskasvu kui üks protsent. Valitsus ennustab aga vaid 0,9 protsendist majanduskasvu,» selgitas Heyer.

Selle kuu alguses teatas Hollande, et need firmad, mis jätkavad töötajate palkamist, saavad maksusoodustusi, eesmärgiga vähendada töötust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles