Kolm toitumismuutust, mis aitavad kaalu langetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm toitumismuutust, mis aitavad kaalu langetada
Kolm toitumismuutust, mis aitavad kaalu langetada Foto: SCANPIX

Toitumismuutus võib olla stressi tekitav, kuid kui teha seda samm sammu haaval, võib sellest kasu olla.

Terviseportaal Everyday Health andis kolm vihjet, mida teha.

Vähendada alkoholi tarbimist – alkoholis on palju kaloreid, mis võivad kehakaalu kasvatada. Lisaks tekitab alkohol söögiisu, mis võib panna rohkem sööma. Siis võidakse valida rämpstoit. Alkoholi tarbimise kahandamise tõttu ei ole organism, eelkõige maks enam nii koormatud.

«Tee reegel, et ostad nii vähe alkoholi korraga, et sellest jätkub vaid üheks annuseks,» soovitab toitumisspetsialist Tara Harwood.

Söö sagedamini juurvilju – ka liharoogade eelistaja peaks vahel sööma vaid taimetoitu. Õigesti valmistatud taimetoit on maitsev, kõhtu hästi täitev ja odav. Samas ei tasuks taimetoidu lisandina kasutada palju kaloreid andvaid toiduaineid nagu näiteks juustud.

«Taimetoit aitab kolesterooli kontrolli all hoida ning alandab vererõhku. Samas võib takistada mõne vähiliigi teket,» teatas Harwood.

Võta kaasa tervislikke snäkke – kui lõunast on kulunud kaua aega ja tööpäev venib võib tekkida suur isu, mille tõttu võidakse ebatervislikku sööki ahmida. Selle ennetamiseks tasuks võtta kaasa mõni tervislik vahepala. Selleks sobivad nii puu- ja juurviljad, marjad, pähklid, seemned, maitsestamata jogurt, kõvaks keedetud kanamunad või kotike kiirkaerahelbepudruga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles