Marika Korolev utsitab naisi tervisekontrollis käima

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Korolev
Marika Korolev Foto: Stanislav Moshkov/ Naisteleht

Igal aastal sureb Eestis emakakaelavähki ligi 70 naist ja selle peamiseks põhjuseks on, et Eesti naised ei käi piisavalt sageli kontrollis. Näitleja Marika Korolev ütles ajakirjale Naised, et käib korrapäraselt oma tervist kontrollimas ja peab seda täiesti loomulikuks.

Marika on veendunud, et naisterahvas peab oma tervist korrapäraselt kontrollima ja kui parasjagu ei kutsuta uuringule tema aastakäigul sündinud naisi, käib ta ise. «Olen leidnud hea võimaluse keskhaiglas, kuhu saab minna arsti saatekirjata ning kontrollida, kas verepilt on korras ja kas üks või teine organ talitleb normile vastavalt. Kohusetundlikult lasin eelmisel aastal end seal põhjalikult kontrollida – analüüside nimekiri oli pikk, ikka terve A4 leht.»

Marika sõnul saab siis mõnda aega rahulikult elada, kui on teada, et uuringute vastused on korras. «Kui sa neid võimalusi ei kasuta, oled lihtsalt hoolimatu oma tervise suhtes,» nendib ta ja lisab, et nii palju kui saab, peaks ise püüdma end aidata. «Need uuringud on küll tasulised ja alati võib leida ettekäände, et selleks uuringuks raha ei jätku, aga minu meelest ärgu jätkugu raha õhtuseks veinipokaaliks või restoranis käimiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles