Kanadas visati haiglast välja patsient, kes ei rääkinud prantsuse keelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usulist patsienti ei tohi sundida, kui ta otsustab teatud ravist loobuda, välja arvatud juhul kui mängus on inimelu.
Usulist patsienti ei tohi sundida, kui ta otsustab teatud ravist loobuda, välja arvatud juhul kui mängus on inimelu. Foto: SCANPIX

Kanadas Quebeckis Montrealis Verduni haiglasse viidi naine, kellel olid rinnus valud.

Naise sõnul visati ta üsna kiiresti haiglast välja, kuna ta ei saanud meditsiinitöötajatest aru, edastab Yahoo News.

Naine rääkis vaid inglise, mitte aga prantsuse keelt.

Arst vaatas naise läbi, kuid ei leidnud rinnavalu põhjust. Naisele määrati edasised uuringud, mille käigus võeti ka vereproov.

Patsiendi sõnul rääkis temalt verd võtnud medõde prantsuse keeles ja palus tal parema käe panna lauale. Kanadalanna sõnul on tema emakeel inglise keel ning ta ei räägi prantsuse keelt.

Naise kallim Jabari Radway räägib prantsuse keelt. Ta selgitas meditsiiniõele, et ta naine ei oska seda keelt ning protseduuri saaks kiiremini tehtud, kui ta kasutaks inglise keelt.

Medõde sõnas: «Ma ei räägi. Kas ta räägib prantsuse keelt või lahkub Quebeckist».

Meditsiinitöötaja läks veelgi kaugemale ja ütles prantsuse keeles, et patsient ei suuda oma paremal ja vasakul käel vahet teha.

«Me oleme Quebeckis ning kui loll ta saab olla, et ei suuda aru saada sellest, et peab käe vere saamiseks lauale panema. Kui te ei ole siinse haigla ja prantsuse keelega rahul, siis kaduge minema,» olevat medõde öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles