«Rock Rambi» esinejate nimekiri on koos

Gert Kiiler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bänd The Belka köitis mullusel «Rock Rambil» nii vanemaid kui nooremaid muusikasõpru.
Pärnu bänd The Belka köitis mullusel «Rock Rambil» nii vanemaid kui nooremaid muusikasõpru. Foto: Gert Kiiler

Viljandi rokitraditsioonid elavad kenasti edasi ka 2010. aastal: 6. ja 7. augustil tuleb siin taas kahepäevane festival «Rock Ramp».


Teist aastat järjest leiab «Rock Ramp» aset kahepäevasena ja artistid astuvad üles kahel laval.

Kava on nagu ikka kirev: kuulda saab nii punki kui räppi, nii metal’it kui indie’t. Samas hoitakse oma joont ja piirdutakse Eesti ansamblitega. Teiste hulgas tulevad publiku ette B.D.Ö., Vennaskond, Terminaator, Pedigree, Paradoks, HND, Human Ground, Toe Tag, Kurjam, J.M.K.E. ja Winny Puhh.

Mitu vana tulijat

Festivali korraldaja Juhan Nöps on tänavustest artistidest rääkides rõõmus, sest programm on tugev ja välikontsertidel esineb kolm bändi rohkem kui mullu.

19 esineja seas on hulk selliseid, kes on varemgi sel festivalil osalenud. Näiteks Winny Puhh on kaasa teinud kõik neli viimast festivali ja ka J.M.K.E. liider Villu Tamme on viimastel aastatel mõnes koosseisus alati kohal olnud. Show-grupp B.D.Ö. ja hiljuti taas kokku tulnud legendaarne Paide bänd Paradoks esinesid «Rock Rambil» aga viimati 15—20 aasta eest.

Esimest korda on esindatud räppmuusika.

«Sattusin eelmisel aastal hiphopi festivalile ja Toe Tagi live avaldas mulle sügavat muljet. Isegi rokibändid ei tee tihtipeale sellist show’d nagu tema,» kirjeldas Nöps.

Kõva show’d lubas tema sõnul ka B.D.Ö.

Ööklubis taas elav muusika

Traditsiooniliselt on «Rock Rambil» esindatud ka kohalikud ansamblid. Seekord tuleb neid lavale kolm.

Festivali avab reede õhtupoolikul tänavune maakonna parim noorteansambel Oak Tree, kes hiljuti esines edukalt üle-eestilisel noortebändide võistlusel.  Publiku ette tulevad aga veel superstaarisaates tuntust kogunud Jaanus Saago koos oma bändiga Crucial Attack ja korraldaja Nöps ise koos grupiga Necro Strike.

Nii nagu eelmiselgi aastal on kasutusel kaks lava: üks Teisel Kirsimäel ja teine Kaevumäel. Kaevumäel esinevad tõenäoliselt taas pungilikumad ja raskemat muusikat viljelevad bändid.

Kui eelmisel aastal ööklubile suurt rõhku ei pandud ja seal tuli meelt lahutada plaadimuusika saatel, siis seekord astuvad seal üles bändid. Uus on ka ööklubi koht: see asub kultuuritehases Tehas. Ööklubi esinejate nimekiri on kirev: Goresoerd, Pööloy Gläänz ja Khillem...

Koos ööklubiga vahetab kohta telkimislinnak.

«Senine paik Esimesel Kirsimäel jäi meile juba mullu väikseks. Nüüd tahame telkla viia ööklubi lähedusse Valuoja põhikooli hoovile,» rääkis Nöps. «See paik pole aga veel päris kindel, sest sõltub sellest, kas ja millal algavad kooli ümberehitustööd.»

Kahepäevapileteid on piiratud hulgal

Tänavune Eesti rokisuvi on festivalide koha pealt varasemast natuke erinev. Majanduse madalseisu tõttu jääb ära Eesti viimaste aastate suurim rokifestival «Rabarock», samas korraldatakse suve hakul esimest korda festival Pärnumaal Reius.

Juhan Nöpsi arvates need muudatused «Rock Rambi» publiku arvu eriti ei mõjuta. Märksa olulisem on, et samadel päevadel ei toimuks teisi suuri muusikaüritusi.

Nöpsi sõnul jõuab müüki 3500 «Rock Rambi» kahepäevapiletit. «Eelmüük juba käib ja see on võrreldav mulluse aasta omaga,» nentis ta.
Aasta tagasi läks eelmüük väga hästi ja korraldaja ootas festivalile ligi 4000 inimest. Paraku viis ootamatult saabunud imeilus suveilm osa potentsiaal­seid külalisi hoopis randadesse ja leppida tuli umbes 2500 inimesega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles