Gruusia võitis Venemaad rannaliival peetud lahingus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia võitis Venemaad bikiinilahingus
Gruusia võitis Venemaad bikiinilahingus Foto: AP / Scanpix

Pekingi olümpiamängudel võitis Gruusia Venemaad rannaliival peetud lahingus.

Kuigi Gruusia nõustus Venemaa pakutava rahuplaaniga, jätkus «lahing» kahe riigi vahel rannavõrkpalli platsil, kirjutab metro.co.uk.

Gruusia ja Venemaa naisrannavõrkpallurid pidasid Chaoyang Parkis oma pallilahingut sportlikes bikiinides. Gruusia võitis selle «lahingu» ja saatis venelannad koju.

Pärast kohtumist süüdistasid Vene mängijad Gruusia mängijaid, kes mõlemad on sündinud Brasiilias, et nad esinevad vale lipu all.

«Me ei mänginud mitte Gruusia, vaid Brasiilia vastu. Kui nad oleks Gruusia esindajad, siis nende mängu oleks mõjutanud praegu toimuvad sündmused. Kuna ei mõjutanud, siis ei ole nad ka Gruusia esindajad,» teatas venelanna Natalja Urjadova.

Urjadova naiskonnakaaslane Aleksandra Sirjajeva lisas, et Gruusia lipu all esinenud naised ei teagi, kus Gruusia on ja kes on selle riigi president.

Gruusia naisrannavõrkpallurite Christine Santanna ja Andrezza Chagas sõnasid, et nende pallimänguoskused tõesti ei pärine Musta mere äärest.

Santanna ja Chagas lisasid, et neile tegi ettepaneku Gruusiat esindada Gruusia presidendi abikaasa, kes ka ise on agar rannavõrkpalli mängija.

«Venelannade süüdistused on absurdsed. Loomulikult me teame, kes on Gruusia president. Meil on nii Brasiilia kui ka Gruusia passid ning võisteldes tunneme ennast grusiinlannadena,» selgitasid rannavõrkpallurid.

Gruusia esindajad lisasid, et nad austavad vastasnaiskondi, kaasa arvatud ka venelannasid ning ei soovi mingeid konflikte nendega.

Gruusia brasiilia päritoluga paar Christine Santanna, Gruusia nimega Saka, ja Andrezza Chagas, Gruusia nimega Rtvelo, võitis C-grupis Venemaa paari Natalja Urjadovat ja Aleksandra Sirjajevat 10:21 22:20 15:12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles