Maantee äärde pandud kuulutus aitas prantslase tagasi tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse tööhõiveameti logo.
Prantsuse tööhõiveameti logo. Foto: SCANPIX

Viiendat kuud töötu olemisest masendunud prantslane Laurent Le Bret pani viimases hädas maantee äärde kuulutuse, milles teatas, et kõik, mida jõuluks soovib, on töökoht.


Neli meetrit laia ja kolm meetrit kõrge reklaami lasi ta paigutada 17. detsembril Kagu-Prantsusmaal Antibesi linnast välja RN7 maantee äärde. Plakatil oli naeratav Le Breti pilt ja CV, kust selgus, et kolme keelt valdav mees otsib tööd hotellis, restoranis, turismi- või puhkealal. «Kõik, mida ma jõuluks tahan, on töö,» tunnistas ta plakatil.

41-aastase mehe jõulusoov täitus. Kümme päeva hiljem oli temaga ühendust võetud, intervjuu tehtud ja koht ühes Antibesi lähedal asuvas puhkeasutuses antud. Talle pakuti ajutist ametit, millest võib kolme kuu möödudes saada püsiv töökoht.

«Jõuluvana jõudis tänavu tõesti minuni,» kiitis Le Bret. «Ma ei saaks olla õnnelikum.»

Juba enne tööpakkumise saabumist sai ta osa jõuluheldusest – nimelt andis reklaamibüroo Pisoni Publicité selle välireklaami koha talle tasuta kasutada.

«Meile tundus see huvitava mõttena,» rääkis firma juht Vincent Piot. «Kui inimesed tulevad välja selliste ideedega, tahame me alati vaadata, mida meie ära teha saame. Meil on hea meel tõestada, et meie töö tõesti annab tulemusi ja härra Le Bret on tagasi tööl.»

Pisot Publicité andmeil nägi tavaolukorras umbes 2000 eurot maksvat reklaami 70 000 sellest mööda sõitnud autojuhti päevas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles