Miks sa ei peaks kurvastama, et keha pärast sünnitust muutub

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järgmine kord, kui sa kassajärjekorras seisad, vaata ajakirjade pealkirju. Kui palju seal räägitakse beebikõhukestest ja sellest, kui kiiresti üks või teine kuulsus jälle oma raseduseelse vormi tagasi sai? Rasedate figuur enne ja pärast rasedust pakub kõigile väga suurt uudishimu ning paljud naised tahavad võimalikult kiirest pärast sünnitust oma endist keha tagasi.

Kui me enda ümber vaatame - pärast sünnitust näevad paljud naised sellega vaeva. Paljud emad küsivad, kuidas kiirelt raseduseelne vorm tagasi saada? On ka naisi, kes on sünnitusmajja oma vanad teksad kaasa võtnud, sest on veendunud, et nii kui beebi on ära sündinud, lähevad need jällegi jalga, kirjutab Emmede Klubi.

Nii paljud naised ütlevad, et on õnnetud, et neile on pärast rasedust lisakilosid jäänud. Nad on pettunud, et erinevalt kuulsustest, mõnest sõbrannast või sellest pisikese lapsega naisest rannas, ei ole neil peale sünnitust lamedat kõhtu ja lisaks on näha ka rohkem või vähem venitusarme.

Karm reaalsus on see, et ühegi naise puhul ei ole keha pärast sünnitust päris see, mis see oli enne lapse saamist. Ka siin võib öelda, et emaks saamine muudab peaaegu kõike. See muudab su mõtlemist, liikumist, magamist, söömist, vaba aja veetmist. See muudab, kuidas sa poes käid, autoga sõidad, oma juukseid sätid, riietud ja telefoniga räägid. See muudab su kooselu, sõprust ja isegi sinu suhteid oma koduloomadega. Kui see muudab kõike seda, on loogiline, et ka värske ema keha on muutunud ja seda enamasti vaatamata üldistele arusaamadele, tegelikult siiski paremuse suunas.

Enamiku naiste jaoks on suhe kehaga raseduse ajal või peale sünnitust keeruline. Alguses sa iiveldad, valutad, siis valutab selg, kõht kasvab ja puusad laienevad. Aga selle kõige tulemusel sünnib imeline beebi. Peale sünnitust on värsketel emadel oma kõhukese, venitusarmide ja lekkivate rindade suhtes vastandlikud tunded.

Enamik ei pööra piisavalt tähelepanu sellele, et nende keha on loonud uue inimolendi - see on kõige võimsam asi, mida sa terve oma elu jooksul teinud oled. See väike inimene, keda sa kasvatasid ja kes su kõhule venitusarmid tõi, võib olla tulevane suur muusik, arst, filosoof, president, atleet, kunstnik, torumees, ema ... kes iganes. Selle kõigega suutis sinu suurepärane keha hakkama saada!

Emadus ei tohiks seisneda selles, et oma keha selle imelise sündmuse eelseks tagasi saada. Pigem seisneb asi selles, mida sa selle kehaga oma ülejäänud elu jooksul teha suudad. Muuta ei tule mitte meie sünnitusjärgset keha, vaid seda, kuidas me ise seda keha vaatame.

Ükskõik, milline su keha ka välja ei näe, vaata ennast iga päev peeglist ja ütle endale: «Tere, seksikas naine - sa näed täna nii hea välja!». Seejärel haara oma beebi sülle ja astu välisuksest välja, teades, et su keha on imeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles