Kas ostaksid oma tütrele pluss-suuruses Barbie-nuku?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Pluss-suuruses modelle kasutatakse tavaliselt kahel põhjusel: nad reklaamivad riideid, mis sobivad üha suuremale hulgale naistele ja nad näitavad tavalistele naistele, et kõik ei peagi olema moelavade modellide eeskujul ülipeenikesed.

Aga kui meil on pluss-suuruses modellid, miks meil ei ole pluss-suuruses nukke, mis näitaksid juba noortele tüdrukutele, et kehad võivad olla erineva kujuga? Täpselt sellise küsimuse esitas veebileht Plus-Size-Modeling.com hiljuti oma Facebooki lehel, kirjutab Huff Post.

Ent lõualoti ja kurvikama kehaehitusega Barbie-nukk on tekitanud palju debatti. Üle 35 000 inimese on avaldanud toetust, arvates, et lelufirmad võiksid toota kurvikamaid nukkusid.

Samas leidub ka neid, kes pole rahul Barbie ekstreemse välimusega. Üks kommenteerija arvas, et «keegi pole loomulikult paks; taoliste nukkude tootmine saadaks noortele tüdrukutele sõnumi, et ebaterve välimus on täiesti normaalne», teine kirjutas, et «ülekaalulisuse reklaamimine ei ole vastuvõetav». 

Vaata SIIT, milline võiks pluss-suuruses Barbie-nukk välja näha! Kas sina ostaksid oma tütrele sellise nuku?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles