Maavärinafilm näitab Silvio Berlusconit «vampiirina»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia režissöör Sabina Guzzanti
Itaalia režissöör Sabina Guzzanti Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Cannes`i filmifestivalil linastunud film Itaalia L `Aquila maavärinast sai võimsa aplausi osaliseks.

Itaalia režissööri Sabina Guzzanti dokumentaalfilm kannab pealkirja «Draquila» ning selles on keskseks tegelaseks maavärinapiirkonda külastanud Itaalia peaminister Silvio Berlusconi, kirjutab BBC.

Filmitegija arvates ei huvitanud peaministrit maavärinas kannatada saanute mured, vaid L´Aquilas käik oli osa seksiskandaalide järgsest imidži kohendamise kampaaniast.

Itaalia kultuuriminister Sandro Bondi jäi selle filmi tõttu Cannes`i tulemata. Bondi arvates on tegemist itaallasi solvava propagandafilmiga.

Filmi autor Guzzanti sõnas pärast 90-minutilist filmi, et ta võttis julguse kokku ja näitas oma riigi valitsuse tegelikku palet.

Guzzanti arvates ei huvitanud Berlusconit maavärinas kodutuks jäänud 60 000 inimese saatus, vaid ta tahtis end enne G8 tippkohtumist positiivses valguses näidata.

Itaallanna film näitab Berlusconit vampiirina, kes kannatada saanud linnast veel viimase elupiisa ära imeb. Sellele viitab filmi pealkiri, mis koosneb sõnadest «Dracula» ja «L´Aquila».

Guzzanti intervjueeris filmi tarbeks mitmeid maavärinas ellujäänuid.

Filmis on käsitletud ka uute majade rajamisega seotud korruptsiooni ning valitsusametnike seotust sellega.

L´Aquila maavärinast on aasta möödunud, kuid linn on ikka pooleldi varemetes ning mitmed hooned varisemisohtlikud.

Hoolimata vastuolulisusest jõudis see film möödunud nädalal Itaalia kinodesse. Sellest sai hitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles