Pirgit Toomel: seitse põhjust, miks eesti naised on välismaa meeste seas hinnatud

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24.ee kolumnist Pirgit Toomel kirjutab oma nägemuse sellest, miks välismaa mehed eestlannasid nii kõrgelt hindavad.

1. Me oleme ilusad!

Eesti naiste ilu on köitnud meeste meeli läbi aegade. Lausa sedavõrd, et ajakirjanik Dakota Smith järjestas 5 aastat tagasi maailma naised ilu järgi edetabelisse ja asetas Eesti näitsikud uhkelt esikümnesse. Me oleme alati hoolitsetud (jalatallast pealaeni) ja stiilselt riietatud inglinäod, kellest ükski välismaa mees ei saa pead pööramata mööda kõndida. Kui sa seal missiparadiisis hakkad enda väärtust unustama, siis on viimane aeg Ryanairi pilet osta ja nädalavahetuseks linnareis korraldada. Naudi tähelepanu! 

2. Me kasvatame meestest mehed

Meie kultuuriruumis ei saa headest kommetest üle ega ümber. Mees peab suutma naisele ukse avada ja mantli selga/seljast aidata ning selle ka palumata garderoobi toimetada. Toidupoest lahkudes on tema töö ostetu autosse tassida ja sealjuures autosse istumiseks õrnemale sugupoolele uks avada. Üheskoos linna peal jalutades tuleb tal sinuga arvestades sammu lühendada ja kiirust vähendada, et sa kõrgetel kontsadel järgi joostes oma jalgu ei peaks murdma. Luba me õpetame sind, mismoodi tuleb naisterahvastega ümber käia! 

3. Soe või külm

Eesti naised on konkreetsed. Kui meesterahvas pöördub nende poole eesmärgiga tutvust sobitada, siis võib see lõppeda vaid kahe tagajärjega: a) ta vaatab meest sedavõrd kurjakuulutava pilguga, et see ehmatab isegi kõige enesekindlamad macho’d eemale b) ta saadab mehele 30 sekundi jooksul vähemalt viis signaali näitamaks oma huvi. Olgu selleks naeratus, juuste kohendamine, jala ühelt teisele tõstmine, suusõnalised vihjed või lausa oma numbri pakkumine. Must on must ja valge on valge, milleks keerutada?

4. Kas kõik või mitte midagi

Kellele seda «hüppame suhtesse, hüppame suhtest välja» jama on vaja? Meie naised on meeste kõrval nii heas kui halvas. Tähendagu see kas või ebanormaalselt suurte ohverduste toomist ja Siberisse kolimist. Kui mehel on raske, siis me toetame. Kui mees tahab rääkida, siis me kuulame. Kui mees on haige, siis me põetame. Kui mees on pahas tujus, siis me kannatame. Meie töö on mehe eest hoolt kanda ja ta õnnelikuks teha. Nii heas kui halvas.

5. Sa nimetad seda mureks?

Endise Nõukogude Liidu liikmesriigi elanikena võime julgelt rinna ette lüüa ja öelda, et meid ei hirmuta ega üllata miski. Linnugripi, seagripi ja muude epideemiate vastu vaktsineerimine on nõrkadele. Bussi või rongi graafikust mahajäämise peale kaebekirjade esitamine on närvihaigetele. Aegunud toidu söömise peale näost valgeks minemine on ära hellitatud jõmpsikatele. Pikka nimekirja tegemata iseloomustab meid ellusuhtumine - mis ei murra, teeb tugevaks.

6. Me teame välisriikidest üllatavalt palju

Huvitaval kombel arvavad meie riigi elanikud, et väljaspool kodumaad on kõikide elu parem kui meil. Nende muru on rohelisem, toit maitsvam, jook kvaliteetsem, huumor küpsem ja elu helgem. Selline suhtumine on motiveerinud meid erinevaid keeli ja kultuure õppima ning ka unistuste sihtkoha välja valima. Riik, mille ajalugu me tunneme ja tuntumate laulude sõnu peast ette lugeda oskame. Igal juhul avaldab see sealsetele elanikele muljet.

7. Meil on võrratu silmaring

Keskmisel eestlannal on palju suurem silmaring kui igal teisel ameeriklasel, austraallasel või lääne-eurooplasel. Me oleme kultuursed, haritud ja peame lugu teatrist, muusikast ja kunstist. Meile meeldib öökapi peal hoida raamatut, mis on kõrgelt hinnatut klassika või vastupidi, uusim kõmutekitavaim bestseller, et end intelligentsemates vestlustes osaledes harituna näidata. Cosmo juttudega meie oma IQ-d ei tõsta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles