Janika Sillamaa: suur osa naistest peidab end teksade ja kampsuni taha, sest kardab häbimärgistamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Sillamaa
Janika Sillamaa Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Janika Sillamaa andis välja uue plaadi «Täiskohaga naine» ja mõtiskleb ajakirja Naised veergudel, miks nii paljud naised ei tihka kanda naiselikke rõivaid.

Sel suvel taasavastas Janika kleidimaailma, sest kuigi ta on kleite alati armastanud, pani ta tavaliselt jalga ikkagi teksapüksid. Tänavapilti silmitsedes on jäänud talle mulje, et suurem osa naisi ei tihka kleite kanda. «Ometi kõlavad komplimendid vasakult ja paremalt, kui me mõne oma naiselikest hilpudest selga ajame, sinna juurde parfüümi sobitame ning mõned särtsakad kõrvarõngad külge riputame. Miks nii suur osa meist peidab end teksade ja kampsuni taha? On see hirm saada tähele pandud? Või hirm selle ees, et järsku ei märgata isegi siis, ja parem on seda mitte teada? Ei,» märgib ta järsult.

«Ma arvan, et see on hirm saada sildistatud: rumalaks, edevaks, tühiseks või lihtsalt täiesti mõttetuks, nagu on netikommentaatorite armastatuim väljend,» usub Janika. «See on hirm tänapäeval populaarse tegudenaise kuvandi piiridest välja jääda. Kes on need sildid loonud? Meie ise. Naised. Mehed ei halvusta naisi, kes hindavad ürgnaiselikke väärtusi. Seda teevad teised naised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles