Viis moodust, kuidas oma rindu tervetena hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on kindlaks teinud, et terve rinnakude on ülejäänud naisekehast kaks kuni kolm aastat vanem, seega võib öelda, et rinnad vananevad teistest kehaosadest kiiremini. Seda enam on tähtis hoida nende tervist.

iDiva toob välja viis moodust, kuidas oma rindu tervetena hoida.

1. Õiges suuruses rinnahoidja

Arvatakse, et koguni 80 protsenti naistest kannab vales suuruses rinnahoidjat. See soodustab aga rindade lohkuvajumist, halva rühi tekkimist, seljavalu ja isegi lööbeid ning marrastusi. Rindade suurust võib mõjutada nii kaalutõus, erinevad ravimid, antibeebipillid, menstruaaltsükkel, rasedus kui ka menopaus. Iga aasta tuleks uus rinnahoidja osta, sel viisil võid kindel olla, et kannad õiges suuruses rinnahoidjat. Lase pesupoemüüjal oma mõõdud võtta. Ja trenni minnes pane selga sportimiseks mõeldud rinnahoidja.

2. Tarbi piisavalt toitaineid

Meie kehad koosnevad toitainetest, mida me sööme, mis tähendab, et kui su menüüst puuduvad vajalikud vitamiinid ja mineraalid, siis see mõjutab meie nahka. Maguskartul, spinat, lehtkapsas sisaldavad A-vitamiini, mis toidab õrna nahka rindade piirkonnas ja ka ülejäänud kehal. C-vitamiin on hea kollageeni tootmiseks.

3. Ära liialda alkoholiga

Lisaks toitumisele tuleks jälgida ka seda, mida ja kui palju sa jood. Ka veini joomine võib mõjutada rindade tervist. Alkohol võib kolmekordistada östrogeeni taset naise kehas. Paljud rinnavähi vormid on hormoonide osas tundlikud ja kõrgem östrogeeni tase võib põhjustada seda, et vähirakud hakkavad mitmekordistuma. Hoides östrogeeni taset kontrolli all, vähendad rinnavähi tekkimise riski. Vähenda alkoholi tarbimist ja söö brokolit, kapsast, rooskapsast ja lehtköögivilju, sest need aitavad vähendada östrogeeni taset ja võitlevad vähktõbedega.

4. Katsu oma rindu

Onkoloogide sõnul võib elu päästa see, kui sa tead, millised on rinnavähi sümptomid ja tead ka seda, millised su rinnad normaalolekus peaksid olema. Ettevaatlik peaks olema juhul, kui: nibust eritub midagi, nibud sügelevad või nibu pinnalt on hakanud nahk kooruma; rindade kuju on muutunud; rinnad on valulikud; katsudes tunned rinna sees tükki.

5. Niisuta ka rindasid

Kortsuline dekoltee võib sind näiliselt tegelikust vanemaks muuta. Rinnapiirkond jäetakse pidevalt unarusse ja keskendutakse pigem näole. Kuid rinnad puutuvad pidevalt kokku riiete ja aluspesuga, mis võib õrna nahka kahjustada. Investeeri toodetesse, mis aitavad sul sellega võidelda. Mandliõli või kakaovõiga kreemid aitavad rinnapiirkonnas nahka pehmena hoida. Nahk kaelal ja rinnal saab sama palju päikest kui näonahk, kuid rinnapiirkonnas on nahk tunduvalt õrnem, seega vajab see rohkem hoolt. Suvel kasuta dekoltee piirkonnas kindlasti päikesekaitsekreemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles