Suzdali majadele pandi võltskatted, et need Putini visiidi ajal kenamad välja näeks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suzdal
Suzdal Foto: SCANPIX

Venemaa ajakirjanik Natalia Novožilova jäädvustas Suzdalis kurioossuse.

Nimelt oli sealsetele poollagunenud majadele pandud joonistatud katted, et need president Putini visiidi ajal kenamad oleksid, edastab Yahoo News.

Ajalooline linn Suzdal asub Moskvast 135 kilomeetri kaugusel kirdes.

Kaugelt vaadates oleks tegemist nagu tavaliste majadega, lähivaatlusel aga paljastub, et fassaadid on kaetud materjaliga, millele on joonistatud maja.

Kummalisel kombel olid kaetud ka majad, mis ei vajanud varjamist.

Vene meedia kirjutas 18. sajandi aadlikust Grigori Potjomkinist, kes rajas võltsküla, et kõrgeid külalisi üllatada. Seda võrreldi nüüd aset leidnuga.

Suzdali pingutused ei kandnud vilja, kuna Putin ei näinud neid kaetud maju.

Suzdal asub Vladimiri oblastis ja on Suzdali rajooni keskus. Asub 30 kilomeetrit Vladimirist põhjas Kamenka jõe kaldal.

Suzdali on mainitud esmakordselt 1024. aastal. 12. sajandi alguses oli Rostovi-Suzdali vürstiriigi pealinn. 13. sajandi keskel oli iseseisva Suzdali vürstiriigi keskus. 1392. aastal liideti Moskva Suurvürstiriigiga ja kaotas oma tähtsuse poliitilise keskusena. 1778. aastal sai linnaõigused.

Suzdal on üks Kuldse Ringi linnadest. Seal asub palju kirikuid ja kloostreid, millest vanimad pärinevad 13. sajandist. 1992. aastast kuuluvad Suzdali kirikud ja kloostrid UNESCO maailmapärandi nimistusse.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles