Põnev näitus! Galerii Rios näitas teoseid teemal «Hobid»

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Galerii Rios on pärast mullust näitust teemal «Toit» tulnud välja uue lustaka näituseideega ja tellinud samadelt kunstnikelt – Valeri Laur, Slava Semerikov, Veera Staniševskaja, Anatoli Strahhov, skulptor Aleksandr Litvinov - teoseid teemal «Hobid».

Hobisid on, teadagi, kõikvõimalikke ning läbi aegade on kunst nende harrastamist ohtralt kujutanud. Selle näituse jaoks loodud maalides, joonistustes ja skulptuurides kajastuvad ratsutamine, kalapüük, piljard, kaardimäng, male, jne.

Teema ei ole takistanud kunstnikke loomast isikupärases stiilis ja emotsionaalses võtmes töid, pigem on oma mängulisuses seda soodustanud. Küllalt sageli on kunstis ju ette võetud ülejõukäivaid, ähmaseksjäävaid teemasid, mille puhul meenub saksa valgustaja Georg Christoph Lichtenbergi sentents: «Mitte kõik pole mõistlik, mida öeldakse tõsise näoga».

Nii nagu nn. kerget žanri võib väga heal tasemel viljeleda muusikas, võib seda teha ka kujutavas kunstis. Näitus «Hobid kunstis» kinnitab seda.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles