Kunst tõrjub Karlova päevadel autod tänavalt

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlova päevad 2009.
Karlova päevad 2009. Foto: Kristjan Teedema

Tuleval nädalal algavad Tartu Karlova linnaosa päevad pakuvad pakuvad lisaks mitmekülgsele kultuuriprogrammile võimalust osaleda säästva renoveerimise loengutes, tutvuda linnaosa ajalooga ning kaubelda karlovlaste laadal.


Karlova seltsi teatel peetakse põhiline osa üritustest maha laupäeval, 15. mail südapäevast kuni kella viieni õhtul Tartu Ülikooli füüsikahoone (Tähe 4) ja Päeva tänava vahelisel alal.



Esmakordselt on seks puhuks autodele suletud Tähe tänav Pargi ja Tolstoi vahelisel lõigul. Tänava vallutavad Tartu kunstikooli ja Tartu kõrgema kunstikooli maalitudengid ning oma teenuseid pakkuvad Karlova ärid.



Kui lodi Jõmmu suurvee tõttu Supilinna päevadele ei jõudnud, siis 15. mai üritused algavad kell 11.30 just Supilinna delegatsiooni saabumisega Sõpruse silla juurde. Järgneb ühine rongkäik Tartu tuletõrjeühingu puhkpilliorkestri saatel läbi Karlova.



Päeva sisustavad Karlova laste ja noorte etteasted, kogu perega saab osaleda Tartu erakooli kosmoseklubi ja robotiklubi õpitubades. Vestlusringis osalevad Karlova taustaga kirjanikud Karl Martin Sinijärv, Kauksi Ülle ja (:)kivisildnik. Pakutakse head Ungari suppi ja Karlova ülepanni-pannkooke.



Oma uksed avavad huvilistele loomemajanduskeskus (Kalevi 13) ja kohalik kohvik Anna Edasi (Tähe 20), samuti saab külastada Tartu kunstikooli ja Tartu kõrgema kunstikooli uut õppehoonet Eha tänaval.



Karlova päevi peetakse 12.-16. maini, rohkem infot leiab linnaosa

veebilehelt

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles