Ugala kaldal tuleb taas tulemuusika

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ka tänavu saab Viljandis Ugala tiigi kaldal jälgida ilutulestiku vaatemängu muusika saatel ning oma oskuseid näitab seekord kaks meeskonda.


Tipptasemel tehnikaga ja arvuti juhtimisel esitlevad oma parimaid oskusi kaks ilutulestikumeeskonda, eelmisel aastal Viljandis peetud võistlusel esikoha saanud Leedu pürotehnikaturu liider Blikas ja Eesti ilutulestikufirma Ilutulestiku Keskus Arnika.



Tulemuusika ilutulestikuprogrammi korraldaja ja Ilutulestiku Keskus Arnika juhataja Eduard Tani ütles, et mõlema firma ilutulestikumeistrid valmistavad oma meeskonnaga valmistavad ette kaks viie minuti pikkust tulemuusika vaatemängu. See tähendab, et vaatajani jõuab neli erinevat tulemuusika etenduse osa. Mõlemal firmal on esimese osana kavas tuleetendus klassikalise muusika järgi ja teisena võisteldakse vabakavas.

"Kindlasti kasutame tulemuusika etendusel rohkem madalaid ilutulestikuvahendeid, mis monteeritakse 8-meetristele tornidele," rääkis Tani. "Kui uusaastaööl maalitakse kujundeid kõrgusesse, kombineerides neid värvide ja kõrguste järgi, siis tulemuusika etendusel kombineeritakse tuleelemente lähedalt vaatamiseks ja muusika järgi.

Leedu ilutulestikufirma Blikas korraldab aastas üle 300 ilutulestiku. Firma on aastaid osalenud suurematel Euroopa ilutulestikuvõistlustel. 2007. aastal saavutas Blikas ilutulestiku maailmameistrivõistlustel hõbemedali.

Arnika alustas tegevust 1993. aastal ja selle aja jooksul on korraldatud ilutulestikke erinevates liikides. Mitmel ilutulestikuvõistlusel on Arnika saanud auhinnalisi kohti.

Tulemuusika kontsertprogrammi juhi Tiit Kalmeti sõnul sisustavad vaatemängude vahelise aja tuntud artistid Ithaka Maria Rahula, Ott Lepland, Birgit Varjun, Marten Kuningas ja Jaanus Saago.

Viljandi tulemuusika korraldavad Viljandi Kultuurimaja ja Ilutulestiku Keskus Arnika. Tulemuusika 2010 toimub 12. juunil ja on üks osa Viljandi Hansapäevade programmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles