Meigitestrid kubisevad haigusetekitajatest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meiginäidised kubisevad bakteritest.
Meiginäidised kubisevad bakteritest. Foto: SCANPIX

Uuring näitab, et poes meigitestreid proovides riskivad naised mitmete nakkuste saamisega.

Nimelt sisaldasid testritest võetud proovid kõikvõimalikke haigustekitajaid alates kolibakteritest kuni silmapõletikku konjuktiviiti põhjustavate bakteriteni, kirjutab Telegraph.

Asjatundjate hinnangul peaksid naised seetõttu poodides meiginäidiste kasutamist vältima.

USA uurijate poolt analüüsitud testritest kõik sisaldasid kolibaktereid, mis põhjustavad toidumürgitust ja nahahaigusi. Samuti leiti testritest herpeseviirust.

Kõige saastunumad olid laupäeval kasutuses olnud meiginäidised, kuna sel päeval käiakse kõige rohkem poodides.

Uuringut juhtinud bioloogiaprofessor Elizabeth Brooks ütles, et kolibakterid pärinevad inimese soolestikust.

«Kolibakterit nähes peaksite arvestama, et kolibakter tähendab väljaheiteid. Seega käis keegi vetsus, ei pesnud käsi ja toppis siis oma sõrmed niisutava kreemi sisse,» selgitas ta bakterite meigitoodetesse sattumist.

Brooks lisas, et ei lase oma teismelistel tütardel meigitestreid kasutada ega tee seda ka ise. Kui aga kuidagi teisiti ei saa, soovitab ta meiginäidiseid proovida tööpäevadel, mil neid on kasutanud vähem kliente.

Teadlane rõhutas ka, et pärast näidiste proovimist tuleks nägu pesta ja eriti ettevaatlik peaks olema silmameigi testritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles