Pärnus näeb superkangelast

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Amore superkangelasena.
Johnny Amore superkangelasena. Foto: www.the-superhero.blogspot.com

Teisipäeval, 27. aprillil kell 17 avatakse Pärnu kunstnike maja galeriis Johnny Amore näitus „Superhero", mis on kaheaastane projekt 37aastase saksa kunstniku elust.


Pärnu linnagalerii kuraatori Mari Kartau teatel on Johnny Amore kunstiline tegelaskuju, totaalne kunstiteos, kes pidevalt genereerib ja kombineerib uusi ideid. Ta uurib, analüüsib ja kajastab identiteetide ja sotsiaalsete rollide mitmekesiseid vorme, kasutades selleks eri meediume.

Amore loomingule on iseloomulikud pikaajalised ja laia geograafilise haardega tegevuskunstiprojektid. Aastail 2007-2009 teostatud „Superhero" on üks kunstniku parimaid näiteid.

Pärnus presenteeritavatel fotodel on näha kahte aastat superkangelase elust. Kuidas ta hääletas hõbekostüümis Soome ja kohtus seal messianistliku visuaaleetika uurimise keskusega, kuidas mees kolis rahulolevalt Berliini, kuidas Superhero korraldas Jordaanias lastele superkangelase töötoa, kuidas ta jooksis Brightonis koos 750 omasugusega „Kangelaste jooksul" Aafrika heaks ja palju muudki.

Johnny Amore on sündinud 1973. aastal Lõuna-Saksamaal Münchenis ja õppinud sealses riiklikus akadeemias fotograafiat. Praegu elab ja töötab ta Berliinis.

Näitus „Superhero" jääb Pärnu kunstnike maja galeriis avatuks 22. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles