Pariisis avas uksed õmbluskohvik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühes Pariisi kohvikus saab nüüd kohvi kõrvale ka näputööd teha.
Ühes Pariisi kohvikus saab nüüd kohvi kõrvale ka näputööd teha. Foto: Panther Media/Scanpix

Kohvikutest kirjus Pariisis avas läinud kuul uksed ka üks pisut teistmoodi kohvimaja, kus kohvitassi kõrvale ka õmblusmasinat vuristada saab.


Vaiksel kõrvaltänaval Canal Saint Martini trendikate baaride ja

boutique

'de läheduses avatud kohvik

Sweat Shop

sai teoks tänu šveitsi meigikunstnikule ja austria moedisainerile, kirjutab Guardian.

Martena Duss ja Sissi Holleis pakuvad lisaks tassile kohvile ja koogitükile võimalust rentida õmblusmasin, õppida selgeks mõni uus oskus või siis niisama kohvitassi kõrval lobiseda.

Kohvik on mõeldud kohana, kus entusiastlikud amatöörid saaksid oma oskusi praktiseerida. Sarnaselt internetikohvikutele on külastajatel võimalus osta ligipääs Singeri õmblusmasinale - tund aega maksab kuus eurot. Lisaks korraldatakse samas kohas ka erinevaid õppeklasse, näiteks kudumises.

Martena Dussi sõnul tahavad nad, et inimestel oleks riietega isiklikum suhe, sest viimase saja aastaga oleme me rõivast kui tootest võõrdunud, elades tarbijaühiskonnas. «Tehes ise endale kampsuni, on sellega ka hoopis teistsugune suhe. Sa muutud esemega lähedasemaks,» usub Martena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles