Suurvesi kimbutab Supilinna päevi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinnas hakkasid jõe poole vajuma Emajõeäärse kallasraja papliallee puud.
Supilinnas hakkasid jõe poole vajuma Emajõeäärse kallasraja papliallee puud. Foto: Margus Ansu

Lõviosa tuleval nädalal peetavate Supilinna päevade programmist on kavandatud Kartuli ja Oa tänava äärsele haljasalale. Korraldajad pole aga sugugi kindlad, kas üritusi ikka saab teha tavapärases kohas.


Eile hommikupoolikul tuli Supilinnas Emajõe ääres kiiresti kaks paplipuud trossidega kolmanda külge kinnitada. Vesi on jõe kaldavalli läbi leotanud ning puud hakkasid vajuma.



Üsna vesine on aga ka Supilinna päevade traditsiooniline peoplats.



Supilinna päevade projektijuht Kristi Lillo tõdes, et peoplats on vesine, sellest osa koguni vee all. «Kõik sõltub sellest, mida jõgi teeb,» tõdes ta ja lisas, et kaalumisel on ka festivali kolimine lauluväljakule või Tähtvere spordiparki.



Muresid on ka Supilinna päevade ühel olulisemal atraktsioonil – lodjal. Nimelt ei lase kõrge veeseis praegu Alam-Pedjal linnuvaatlustel viibival laeval Jänese silla alt läbi sõita. Kärevere silla alt mahub laev veel napilt läbi, kinnitas lodjaseltsi liige Priit Jagomägi.



«Kohal plaanime olla igal juhul, sest oleme presidendile lubanud Supilinna päevade ajal lodjasõitu,» selgitas ta.



Et Jänese raudteesilla alt läbi mahtuda, lastakse jõevesi trümmi ja lodi vajub madalamale. Edasi pumbatakse vesi laevast välja ja sõit jätkub. Kui see ei peaks õnnestuma, sõidab lodi linna veoautol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles