Viiendikega pürgis võistlema nii õpetajaid kui saekaatri mehi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarja «Are You Smarter Than A 5th Grader?»  logo
Sarja «Are You Smarter Than A 5th Grader?» logo Foto: TV3

Septembrikuus TV3 ekraanile jõudvasse telesaatesse «Targem kui 5B» kandideeris mängijaks üle tuhande inimese. 

«Eilne ja tänane casting näitasid, et sellesse saatesse kandideerijad on tavalisest enesekindlamad ja julgemad,» tõdes saate tegevprodutsent Jevgeni Supin, märkides, et viiendikega soovivad mõõtu võtta nii need, kes tõsisemalt mälumängudega tegelenud kui ka need, kes lihtsalt suure raha nimel õnne proovida ihkavad.

«Paljud kandideerijad tunnistasid, et saatesse soovitakse pääseda uute elamuste pärast, kuid suureks motivaatoriks on kindlasti ka raha - miljoni-kroonine peaauhind,» ütles Supin.

 

Kõigi mängijaks kandideerijate seast valiti esialgu välja 40 täiskasvanut, kel tuleb peagi eetrisse jõudvates saadetes oma teadmised proovile panna ehk vastata küsimustele, mis põhinevad 1.-5.klassi õppematerjalil.

Raskel hetkel on mängijaid aitamas väike ja vahva seltskond viienda klassi õpilasi, kes äsja ligi poole tuhande soovija seast välja valiti.

«Targem kui 5B» originaalformaadi «Are You Smarter Than A 5th Grader?» on loonud Emmy auhinnaga pärjatud produtsent Mark Burnett, kellelt pärinevad veel näiteks «Robinsonid».

Lõbusas ja haaravas mängus püüavad täiskasvanud välja selgitada, kas nad on targemad kui viienda klassi õpilased. Kui jah, siis saavad nad stuudiost lahkuda võidusummaga; kui ei, siis ei jää üle muud, kui oma allajäämist tunnistada.

USA-s kogus mäng 26 miljonit vaatajat ja tõusis sellega Ameerika telemängude seas esikohale. «Targem kui 5B» on ekraanile jõudnud enam kui viiekümnes riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles