Uus trennitrend: muuda linnatänav spordisaaliks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmus inimene
Rõõmus inimene Foto: SCANPIX

Inglismaa suurlinnades saab harrastada uutmoodi treeningut, mis ei nõua rassimist higistes spordisaalides, vaid toimub mõnusalt värskes õhus.


Selleks kogutakse kokku väiksemad grupid, mis suunduvad eesotsas väljaõppinud treeneritega tunnipikkusele jooksuringile linna peal. Teekonna käigus tehakse sagedasi peatusi, et sooritada erinevaid harjutusi nn tänavamööblil, kirjutab Briti Marie Claire.

See on segu tavalisest pargiringist ja parkuurist, kus linna kasutatakse maksimaalselt ära, tulemuseks omalaadne «urbanistlik spordisaal» (Urban Gym). Urban Gym usub, et südalinna tänavad on ideaalne koht põnevate harjutuste sooritamiseks.

Treeningu ajal peamiselt joostakse, kuid asja iva on marsruudis: korraldajad sätivad teekonna nii, et see läbiks linna erinevaid osasid, eemal peatänavatest, kuid läbides pisikesi ühesuunalisi tänavaid ja varjatud alleesid.

Treening võimaldab näha linna teises valguses: parklapiirded ei ole lihtsalt piirded, vaid koht, kus teha kätekõverdusi, astmed sobivad hästi hüpeteks ning seinte najal saab hästi venitusharjutusi teha.

Praegu saab sedasorti juhendatud treeningut teha Londonis ja Bristolis. Londoni trennid algavad igal teisipäeval ja neljapäeval Paternosteri väljakult.

Kuid mitte keegi ei keela ka sul linnakeskkonda enda huvides ära kasutada - treppe ja sobivaid piirdeid leidub küllaga ka meie linnades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles