Eestist sõidab Eurovisioonile läbi aegade väikseim delegatsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga, Robin Juhkental, Jaanus Saago ja Andrei Ostoba Eesti Laulu finaalis lõpptulemusi oodates.
Heidy Purga, Robin Juhkental, Jaanus Saago ja Andrei Ostoba Eesti Laulu finaalis lõpptulemusi oodates. Foto: Jelena Rudi

15. mail sõidab Eestist Oslosse Eurovisioonile 8-liikmeline delegatsioon, kelle majutus, päevaraha ja lennupiletid lähevad maksma umbes 350 000 krooni.


Kaheksa inimest on ETV meelelahutussaadete toimetuse juhi Mart Normeti sõnul ajaloo kõige väiksem delegatsioon, mis Eurovisioonile on saadetud. «Eelmisel aastal oli üks inimene rohkem – see oli laulu helilooja Sven Lõhmus,» ütles ta ja lisas, et tänavu on laulu autor ansambli liige Robin Juhkental ise.

Seltskonna maksimaalne lähetuse pikkus Oslos on 16 päeva. See tähendab, et kui Eesti esimesest eelvoorust 25. mail edasi ei pääse, sõidetakse koju tagasi. «Ööbime korraldajate pakutud hotellidest kõige odavamas, ka lennupiletid oleme saanud Estonian Airilt hea hinnaga,» täpsustas Normet. «Ei taha küll kurja välja kutsuda, aga kui me esimesest eelvoorust edasi ei saa, siis on meil lennufirmaga kokkulepped sõlmitud ja tuleme varem ära.»

Nii nagu eelmisel aastal, ei saadeta ka tänavu Eurovisioonile kohalikku kommentaatorit, kelleks on aastaid olnud Marko Reikop. «Kuuldavasti on mitmed teisedki riigid sellest loobunud,» nentis Normet. Nii kommenteerib Reikop laule Tallinnast, kuid vajalike materjalide kogumiseks ja olukorraga tutvumiseks sõidab ta vahetult enne Eurovisiooni ka paariks päevaks Oslosse. «Sealt teeb ta ka saatesse «Ringvaade» reportaaže,» avaldas Normet.

Selles, et Malcolm Lincolni Oslos välismaa ajakirjanikele tutvustada, aitab eestlasi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, kes on «Eesti laulu» projekti toetanud 1,5 miljoni krooniga. «Nende ülesanne on mitte ainult Malcolm Lincolni, vaid terve Eesti tutvustamine ja nad valmistavad selleks ette põhjaliku reklaamiplaani,» rääkis ta ja lisas, et Oslosse tuleb nendega kaasa kaks EASi töötajat. Samuti valmib välismaa ajakirjanikele jagamiseks Malcolm Lincolni singel loost «Siren» ning Normeti sõnul peaks veel enne lõppvõistlust ilmavalgust nägema ka ansambli täispikk plaat. Milline eestlaste lava-show välja hakkab nägema, Normet veel päris täpselt öelda ei osanud, kuid tunnistas, et kui see oleks samasugune nagu «Eesti laulu» finaalkontserdil, siis oleks see ideaalilähedane.

Juhkentali sõnul aga just selliseks see jääbki, ja kuigi ansamblil on praegu tihe prooviperiood ja lihvitakse nii tantsusamme kui vokaalnüansse, siis enamjaolt jääb kõik samaks. «Kui me midagi totaalselt muudaks, siis me petaks nende inimeste lootusi, kes meie poolt hääle andsid,» ütles Juhkental, esinejanimega Malcolm Lincoln, kes astub lavale koos kitarrist Madis Kubu ja Manpower 4ga, kuhu kuuluvad Jaanus Saago, Mick Pedaja, Andrei Ozdoba ja Kristjan Knight.

Juhkentali sõnul on ansamblil Oslos väga tihe graafik, sest ühiselt plaanitakse külastada kõiki vastuvõtte ning oma aja võtavad ka proovid.

Mingit eriplaani, kuidas välismaalastele silma jääda, Juhkentalil pole. «Aga ma olen ise väga skandaalne inimene, pidevalt ju kirjutatakse mingit jura,» naeris ta. Oma laulu teiste eurolugudega võrrelda on noormehe sõnul väga raske, sest see olla hoopis teisest ooperist. «Ma olen esimese poolfinaali laulud ära kuulanud ja paljud on sellised, mida hea meelega enam kunagi ei kuulaks,» tunnistas ta.

Eesti Eurovisioonil
•    Eurovisioon toimub 25., 27. ja 29. mail
•    Eesti esineb 25. mail kolmandana
•    8-liikmelisse delegatsiooni kuuluvad lisaks Malcolm Lincoln ja Manpower 4-le ka Mart Normet ja Heidy Purga
•    Kokku kulub «Eesti laulu» ja Eurovisiooni projektile 1,5 miljonit krooni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles