Blondiinid saavad parema palga ja rikkama mehe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui uuringut uskuda, siis on blondidel rahaõnne nii siin kui seal.
Kui uuringut uskuda, siis on blondidel rahaõnne nii siin kui seal. Foto: Panther Media/Scanpix

Kuigi blondi peaga naiste intelligentsuse üle armastatakse sageli nalja visata, väidab uus uuring, et blondiinidel ei lähe elus sugugi kehvasti, sest palka saavad nad ligi kümnendiku rohkem kui ülejäänud naised.


Ja nagu sellest veel vähe oleks - nad teevad abielludes ka parema partii, sest nende mehed teenivad kuus protsenti rohkem kui teiste naiste partnerid, väidetakse Queenslandi ülikooli uuringus. 13 000 naist hõlmanud uuring kinnitas, et naiste palgavahed säilisid ka siis, kui muud faktorid, nagu pikkus või haridus, kõrvale jäeti, vahendab news.com.au.

Ühelgi teisel juuksevärvil sissetulekutele sellist efekti ei olnud.

Uuringut juhtinud teadlase David Johnstoni hinnangul peetakse blonde sageli teistest naistest atraktiivsemateks, kuid ka rumalamateks. Kuid nagu nähtub, domineerib abieluturul pigem seos blond=ilus, mistõttu on blondiinidel rohkem lööki.

Olga Uskova, kes on rahvusvahelise blondide ühingu president, arvab aga nii: «Blondidel on jõukamad abikaasad, sest me oleme lõbusamad ja emotsionaalsemad ning see tõmbab mehi ligi.»

Uskova sõnul on blondiinid ka enesekindlamad, mistõttu julgevad nad suhelda tähtsate ja võimukate meestega. Blondiinidel olevat lihtsam ka tööd tehes, sest eksimuse korral saavad nad alati öelda: «Ups, sorri - aga ma olen ju blondiin!»

Niisiis - kui seda uuringut uskuda, siis on blondiinidel täielik õigus öelda: kes viimasena naerab, naerab paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles